Explosie in Manhattan bij mislukte aanslag: vier gewonden, één verdachte opgepakt

In de buurt van een busstation in Manhattan in New York City heeft een explosie hebben plaatsgevonden. Het lijkt te gaan om een mislukte zelfmoordaanslag. Eén verdachte is daarbij opgepakt. Het zou gaan om een 27-jarige man uit Bangladesh die al 7 jaar in de VS woont. Hij raakte gewond, net als drie anderen. Niemand zou in levensgevaar zijn.

De verdachte was gewapend met een pijpbom. Een deel daarvan zou te vroeg zijn afgegaan waardoor de aanslag grotendeels mislukt is.

Volgens de NYPD gebeurde de ontploffing ter hoogte van 42nd Street en 8th Ave, aan de Port Authority Bus Terminal, het grootste busstation van de stad. Dat is ook in het toeristisch centrum, in de buurt waar veel theaters zijn en niet ver van Times Square.

Er werden onmiddellijk meerdere metrohaltes ontruimd en buslijnen stilgelegd.

Eén verdachte opgepakt

The New York Times zegt dat de dader probeerde in een metrotunnel een bom te doen ontploffen, maar dat zou maar deels gelukt zijn. Daarna zou de verwachte snel opgepakt zijn door de politiediensten.

Hij droeg zijn identiteitskaart bij zich en kon dus makkelijk geïdentificeerd worden. Volgens de NYPD gaat het om Akayed Ullah, een 27 jarige man uit Brooklyn die geboren is in in Bangladesh.

Lone wolf?

Hij raakte bij de ontploffing gewond, maar zou niet in levensgevaar zijn. Drie omstaanders raakten ook lichtgewond.

De politie vermoed dat de man alleen werkte door de amateuristische manier waarop zijn bommen gemaakt werden.

Beluister de persconferentie van de NYPD