Het blijft ijskoud en we zijn waarschijnlijk nog niet van de sneeuw af

Afgelopen dagen kwam de winter al eens een kijkje nemen en hebben wij kunnen 'genieten' van de sneeuw. Als je blij bent dat het afgelopen is, hebben wij slecht nieuws voor jou. Blijkbaar blijft het wel heel koud en leg je je muts en sjaal best nog niet te ver weg. 

We hebben al een beetje van de winter kunnen proeven, maar het buffet is nog niet gesloten. Volgens het KMI kunnen wij ons verwachten aan wisselvallig weer. In Vlaanderen gaan wij morgen vooral veel smeltende sneeuw zien. De maxima liggen tussen 1 en 7 graden Celsius. 's Avonds en in de nacht valt wat winterse neerslag in het zuidoosten van ons land en nadien trekt de neerslag weer van west naar oost. In de Ardennen zal het alvast sneeuwen met een minima tussen -1 en 3 graden.

Vrijdag

Vrijdag is een heuse buiendag. In Laag- en Midden-België zullen we vooral regenbuien van hagel of smeltende sneeuw zien. In de Ardennen hebben ze zeker prijs en zal de sneeuwlaag met enkele centimeters aandikken. Aan de kust staat een vrij krachtige wind die nadien van westelijke naar noordwestelijke richtingen gaat. Brr!

Tijdens het weekend kunnen wij ons zeker verwachten aan buien, maar niet meer zoveel. Het wordt wel wat droger, maar ook niet overal. In de gebieden rond de Nederlandse en Duitse grens zullen buien nog actiever zijn. We blijven voorlopig gespaard van sneeuwbuien, behalve in de Ardennen. Het blijft koud want de maxima blijven schommelen tussen 0 en 6 graden.

Dus houd je maar goed warm de komende dagen, want het is en blijft wel koud!

Lees meer