Vtm heeft een wel zeer leuk kerstcadeau voor de Familie-fans in petto volgende week

De kerstvakantie wordt extra leuk voor de fans van Familie, want Lars, het personage van Kürt Rogiers, krijgt een eigen webserie. Net zoals in de zomer kan je dus je vrije momenten met extra afleveringen van je favoriete soap doorbengen. De andere hoofdrol is overigens heel verrassend ... voor de voormalige Miss België Ellen Petri.

Het is al de vierde webserie die in de marge van Familie gemaakt wordt. Eerder zag je al 'De Zaak Bart', 'Niko op de Vlucht' en 'De jacht op Emma & Guido'. De nieuwe webserie zal 'Loft Lars' heten. Het is helemaal geen knipoog naar de film van Erik Van Looy, al heeft Lars er wel een memorabele nacht met een knappe vrouw op zitten. Samen worden ze in de serie gegijzeld in de loft van Lars.

Wat je mag verwachten: Lars wordt wakker naast Marthe, een vrouw die hij de dag ervoor pas heeft leren kennen. Maar er blijken een paar dingen niet te kloppen. Het licht en de stopcontacten doen het niet, maar de verwarming wel. Hun telefoontoestellen hebben een platte batterij en de lift doet raar. Lars heeft snel door dat ze gegijzeld worden, en dat de mysterieuze gijzelaar zich verstopt heeft achter de deur die naar de brandtrap leidt.

Ellen Petri

Een verrassend verhaal dus, dat meer weg heeft van een psychologische thriller. De rol van Marthe wordt gespeeld door Ellen Petri. Zij is niet aan haar debuut als actrice toe. Ze speelde al eens mee in Deadline 14/10, en wie herinnert zich niet meer hoe ze in een sexy outfit het hoofd van Dennis Moerman in Spitsbroers zot maakte? Kürt Rogiers was alvast onder de indruk van haar acteerwerk.

"Natuurlijk kan zij, als ex-Miss België, gracieus in lingerie uit bed stappen, maar het moest uiteraard liefst nog wat meer zijn", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Ik ga zelfs een gedurfde uitspraak doen: binnen dit en een jaar zal Ellen zich in één of andere reeks - hopelijk Familie - volledig lanceren als actrice." Marthe zou dus na de webserie misschien een personage in Familie kunnen worden, als Kürt Rogiers gelijk krijgt. Zij en Lars zullen dan in elk geval een spannend verleden hebben. En dan moet 'Loft Lars' natuurlijk goed aflopen.

Hoe kijken?

De webserie is uiteraard opnieuw exclusief voor het internet. Dat wil zeggen dat je er nooit iets van op televisie zult zien. De serie loopt over tien afleveringen en is vanaf volgende week te volgen op VTM.be en via de VTM-app. De ontknoping volgt op ... Oudejaarsavond. Nog een reden om af te tellen dus.

Hieronder nog een paar beelden om ons warm te maken:

© VTM

© VTM

© VTM

© VTM

Lees meer