Acteur Marc Van Eeghem overleden op amper 57-jarige leeftijd

Op 57-jarige leeftijd is Marc Van Eeghem overleden. Hij stierf aan prostaatkanker na zeven jaar gevochten te hebben tegen de ziekte. Met hem verliest Vlaanderen een groot acteur die in tal van topseries te zien was.

Naar aanleiding van de campagne Kom Op Tegen Kanker in april 2012 sprak Marc Van Eeghem voor het eerst over zijn gevecht tegen prostaatkanker. De ziekte was anderhalf jaar daarvoor vastgesteld bij de toen 50-jarige acteur. Aanvankelijk was hij genezen verklaard, maar de kanker keerde terug met uitzaaiingen.

Hij bleef vechten, maar zette twee maand geleden zijn chemotherapie stop. "Het einde schrikt me niet af, maar ik zou graag toch nog een paar jaar op deze aardbol rondlopen", zei hij toen in De Madammen op Radio 2. Uiteindelijk kreeg hij maar twee maanden meer.

Te zien in tal van grote reeksen

Marc Van Eeghem speelde in tal van grote reeksen en zal door velen ook zo herinnerd worden.

Zo was hij onder andere te zien in De Parelvissers, Het Eiland, In Vlaamse Velden, Het Goddelijke Monster, De Ronde, De Rodenburgs, Katarakt, Matroesjka's, Kulderzipken en recent nog in Tytgat Chocolat.

"Een van de grootste acteurs die we gekend hebben."

"Marc is in de vooravond gestorven, maar hij is tot op het laatste moment ongelooflijk moedig blijven vechten tegen zijn ziekte. Hij was een ongelooflijk prachtige man met ontzettend veel humor", reageert zijn broer Kurt Van Eeghem in De Morgen.

"Ik denk dat ik mag zeggen dat hij een van de grootste acteurs is die we gekend hebben", besluit hij.