Trouwdatum prins Harry en Meghan Markle bekend

Britse prins Harry en Meghan Markle zullen op 19 mei 2018 in het huwelijksbootje stappen. Dat werd vandaag bekend gemaakt op het Twitteraccount van Kensington Palace. Het koppel maakte op 27 november hun verloving bekend en het huwelijk staat dus gepland voor binnen iets meer dan vijf maanden. 

Vandaag heeft het Britse koningshuis bekendgemaakt dat prins Harry en Meghan Markle op zaterdag 19 mei 2018 zullen trouwen. Het koppel maakte hun verloving bekend op 27 november. Het huwelijk zal plaatsvinden in de St George's Chapel in Windsor Castle.

Opmerkelijk huwelijk

Het huwelijk is opmerkelijk te noemen om verschillende redenen. Zo is Meghan in de eerste plaats geen Britse maar een Amerikaanse met Ierse, Schotse, Nederlandse en Afro-Amerikaanse roots.

Verder is ze natuurlijk ook een actrice die al meermaals uit de kleren ging voor stomende (seks)scènes. Ze is vooral bekend voor haar rol als Rachel Zane in de populaire reeks Suits.

Ook is Meghan Markle al eens getrouwd geweest. De 36-jarige actrice trouwde in 2011 met de acteur en regisseur Trevor Engelson. Nog geen twee jaar later scheidde het koppel.

Kerstmis met de Queen

Meghan zal dit jaar ook voor het eerst Kerstmis vieren met Koningin Elisabeth. Dit is eveneens uniek, want nooit eerder werd iemand die nog niet officieel lid was van de familie uitgenodigd voor het kerstfeest van de Queen.

Lees meer