Ex-'Temptation Island'-verleider spreekt zich uit: "Nooit als koppel gaan, je kan je alleen belachelijk maken"

Het is wachten op het nieuwe seizoen van 'Temptation Island', maar ondertussen heeft een voormalige verleider zich uitgesproken over het programma. "Als koppel zou ik nooit deelnemen, je kan je alleen maar belachelijk maken", zei verleider Karim, die in het programma onder de lakens kroop met Jolien, de vriendin van Herbert. Hij vond ondertussen wel de liefde van z'n leven.

Het gaat goed met Karim. De twintiger raakte bekend als verleider in de VIJF-hit Temptation Island, maar hij wil het programma nu achter zich laten. Hij vond ondertussen met Mélany ook de liefde van zijn leven. Geen leven als verleider meer dus voor Karim, die in het programma nog Jolien, de vriendin van Herbert, zover kreeg samen in bed te duiken.

"Een kwestie van respect voor je partner"

Hij heeft geen spijt over zijn deelname aan het programma, maar als koppel deelnemen, zal hij nooit doen. "Nooit. Als vrijgezel is dat anders, dan heb je niets te verliezen", zegt hij aan HLN. "Maar als koppel kan je je alleen maar belachelijk maken en te veel op het spel zetten. Het is een kwestie van respect voor je partner."

De vriendschap tussen hem en Giuseppe was ook voor de kijkers duidelijk, maar toch heeft hij zijn maatje sinds Temptation Island nog maar amper gezien. "We zijn uit elkaar gegroeid. Er zijn na het programma wat dingen fout gelopen en dan ontstaan er spanningen en afgunst onder velen", vertelt hij. "Giuseppe had daar geen behoefte meer aan, en heeft afstand van iedereen genomen. Hem heb ik sindsdien niet meer gehoord en ik vind dat echt wel spijtig."

Van alle Temptation Island-deelnemers heeft Karim enkel nog contact met Ken en Lize. "Met hen spreek ik al eens af, en dan is het ook steeds gezellig. Maar van de anderen hoor ik helemaal niets meer.”

Eigen kledinglijn en dj-carrière

Karim heeft ook na het programma niet stilgezeten. Hij stortte zich op zijn eigen kledinglijn, Triple V, en werkt ook verder aan zijn dj-carrière. Zijn grote droom? Om "grof geld te verdienen". Maar daarvoor wil de twintiger wel hard werken en dus zit z'n agenda helemaal vol. Voor Temptation Island is in zijn drukke schema dus geen plaats meer.

Lees meer