Transgenders worden massaal van Tinder gesmeten na “transfobe” rapporteringen van jongens

De jongste tijd verschijnen er steeds meer meldingen van transseksuelen dat hun Tinderaccounts zonder duidelijke redenen geblokt of verwijderd zijn. Veel gebruikers zouden hen rapporteren, waardoor hun profiel uiteindelijk verdwijnt. Jonathan Badeen, mede-oprichter van Tinder, raadt de dames aan om bij genderopties een transvariant in te stellen. “We doen ons uiterste best om een inclusief beleid te voeren, en vorig jaar hebben we de More Genders-update uitgerold”, klinkt het.

YouTuber Kat Blaque trok als eerste aan de alarmbel. Het transgender meisje meldde op Twitter dat elk account dat ze ooit aangemaakt had op Tinder vroeg of laat verwijderd werd: “Op dit punt is het extreem moeilijk om te geloven dat ik niet de dupe ben van transfobische trollen of dat ik simpelweg verbannen word omdat ik trans ben.”

Het gevolg: een stortvloed aan gelijkaardige meldingen. Heel wat dames kregen het gevoel dat “transfobische” gebruikers hen rapporteerden, waardoor hun profiel uiteindelijk verwijderd werd door de operatoren van Tinder.

“Verwijderd ondanks transgenderoptie”

Tahlia, een andere transdame uit de Amerikaanse staat Texas, ondervond gelijkaardige problemen en besloot Tinder via e-mail te contacteren. Dat meldt VICE. Ondertussen zijn we meer dan een maand verder en Tahlia kan nog steeds niet swipen.

Het voorlopig antwoord van Tinder: “We nemen overtredingen van onze Terms of Service en Community Guidelines erg serieus. Hou er rekening mee dat we momenteel nog geen manier hebben om hiertegen in beroep te gaan. Om deze reden blijft je account geblokkeerd. Het is niet mogelijk om een nieuw Tinderprofiel aan te maken met je huidige Facebookaccount en/of telefoonnummer.”

Door de immense outrage zagen ze zich bij Tinder genoodzaakt om toch te reageren. Jonathan Badeen, mede-oprichter van Tinder, vroeg Tahlia in een privébericht via Twitter of ze het nieuwe scala aan transgenderopties wel gebruikte. “Geloof me, dat helpt,” zei hij.

“Ik gebruik het, maar blijf geblokkeerd worden door mannen die vinden dat er op Tinder geen plek is voor transvrouwen,” zei Tahlia daarop. “Ze willen graag laten zien hoe inclusief ze zijn, maar transvrouwen blijven verwijderd worden.”

Standaardantwoord van Tinder

Toen VICE Tinder met bovenstaande verhalen confronteerde, kregen ze het volgende standaardantwoord: “We doen bij Tinder ons uiterste best om een inclusief beleid te voeren, en in november in 2016 hebben we de More Genders-update uitgerold om te benadrukken dat iedereen welkom is op onze app. We staan achter onze belofte om te zorgen dat niemand verwijderd zal worden op basis van gender. We moeten echter alles doen wat we kunnen om te zorgen dat Tinder een veilige plek is voor de gebruikers, wat inhoudt dat we alle gerapporteerde klachten serieus moeten nemen. Hoewel we geen informatie over specifieke gebruikers of onderzoeken kunnen delen, worden alle gebruikers geacht zich aan dezelfde regels te houden, en worden ze verwijderd als hun gedrag in strijd is met onze community guidelines en gebruikersvoorwaarden.”

Toch zijn er heel wat transgender mensen, die nog steeds niet naar links of rechts kunnen swipen, wellicht door "transfobe" boys.

Lees meer