Wij testten de TomTom Fitness Age: dé reality check voor je conditie

Fitnesshorloges helpen je bij het sporten om je hartslag in de gaten te houden én je van gepersonaliseerde trainingen te voorzien. Wij mochten de TomTom Spark 3 Cardio testen en die heeft een nog leukere feature: het horloge berekent je fitnessleeftijd. Onze conclusie? Het horloge doet het prima, maar met onze conditie is het duidelijk minder goed gesteld.

Heel wat merken hebben tegenwoordig een eigen sporthorloge op de markt. Ook TomTom heeft een aantal modellen uitgebracht en wij mochten een paar weken de TomTom Spark 3 Cardio uittesten.

Ondergetekende redactrice is nog maar net opnieuw gestart met sporten en wou wel eens zien wat het horloge over haar conditie had te zeggen.

Gedurende de dag houdt het horloge je hartslag bij en ondersteunt je bij het sporten. Met het handige menu kun je makkelijk kiezen welke sport je gaat doen, kun je een (gepersonaliseerde) workout opstarten en je hartslag bijhouden. Nog leuker is de ingebouwde muziekspeler die je motiveert tijdens het sporten. De draadloze oortjes die je bij je fitnesshorloge krijgt, blijven goed zitten tijdens het sporten, pluspunt!

Gepersonaliseerde workouts

Op de website of app van TomTom kan je doelstellingen noteren die je wil behalen en op basis van je huidige conditie kun je een gepersonaliseerd traject volgen om die doelstellingen te halen. Het horloge houdt je dagelijks aantal stappen bij en heeft ook een GPS-functie.

Fitnessleeftijd

Maar wat nog een leukere functie is, is de Fitness Age. Die berekent op basis van je conditie, gewicht, ervaring, ... welke fitnessleeftijd je lichaam heeft. Ondergetekende is nog geen 30 jaar oud, maar heeft momenteel wel een fitnessleeftijd van 39 jaar. Triestig, maar het goeie nieuws is dat het alleen maar beter kan gaan vanaf nu!

Ik heb nog een lange weg te gaan, maar het sporthorloge van TomTom motiveert je wel om punten te verdienen en die fitnessleeftijd te doen zakken. De gepersonaliseerde workouts zijn afgestemd op mijn huidige conditie en zullen me dan ook op mijn eigen tempo helpen om die leeftijd omlaag te krijgen en mijn conditie beter te maken.

Conclusie: wie sportieve, goede voornemens heeft voor 2018, kan misschien wel de hulp gebruiken van een fitnesshorloge. De TomTom Spark 3 Cardio kan je al kopen voor 119 euro.