De kersthit voor metalfans komt dit jaar van ... Ben Segers

Het moet wel een van de meest atypische kersthits ooit zijn. De kerstperiode associeer je sowieso al niet echt met metal, maar dan moet het meest opvallende van deze kersthit nog komen. Die wordt namelijk gezongen door niemand minder dan Ben Segers.

'Wat als kersthits eens niet geen belletjes maar snoeiharde gitaren hadden?' Wel daar geeft Wat Als?- en AUWCH_-acteur Ben Segers nu een antwoord op. Want met G.L.O.R.I.A. brengt hij met 'zijn' band Hells Bells een wel heel atypische kersthit uit.

"Het is tenslotte bijna eindejaar"

Neen, Ben Segers is niet overgestapt van acteren naar musiceren. Het lied werd gemaakt als onderdeel van een nieuw theaterstuk met Segers in de hoofdrol. 'Hells Bells' vertelt het verhaal van de gelijknamige, fictieve, metalgroep, opgericht door de vier vrienden Gerrie, Werner, Geert en Fredd gespeeld door Segers, Lucas Van den Eynde, Bert Huysentruyt en Dominique Mondelaers.

"Ze hebben maar één droom: een eigen album maken. Maar de groep komt niet van de grond, want bijster goed zijn ze niet, en ze hebben geen centen om de plaat zelf te betalen", vertelt Segers in HLN. "Dus besluiten ze om even plat op de buik te gaan en geld in het laatje te brengen met een kerstsingle. G.L.O.R.I.A., dus." Het nummer en de clip zijn gemaakt voor het theaterstuk, maar ze vonden het zo leuk dat ze het meteen ook hebben uitgebracht als echte single. "Het is tenslotte bijna eindejaar", stelt Segers.

"Wat wil je met zo'n goed nummer?"

En de stunt doet zijn werk. De YouTubevideo nadert de 10.000 views en al 20 van de 38 geplande voorstellingen zijn ondertussen uitverkocht, met nog een aantal die aan de laatste tickets zitten. "Wat wil je met zo'n goed nummer?", lacht Segers. Al hadden de producers wel hun werk met de zangpartij van de acteur toch een beetje goed te doen klinken, bekent hij.

Theaterstuk 'Hells Bells' gaat in première op 8 februari 2018.

Bekijk hieronder de clip voor G.L.O.R.I.A.:

 

Lees meer