De ultieme zoete zonde? De gepimpte éclair komt naar Gent en Antwerpen

Antwerpen en Gent verkopen binnenkort gepimpte éclairs. De mannen achter de succesvolle Wasbar hebben beslist om een nieuwe zaak te openen en die zal éclairs verkopen in dertien verschillende smaken.

Soezendeeg, banketbakkersroom en een laagje glazuur erbovenop, zo kennen we de éclairs allemaal wel. Maar Yuri Vandenbogaerde en Dries Henau, de mannen die ook Wasbar uit de grond stampten, brengen binnenkort een luxeversie van de oeroude éclair op de markt. Die zullen ze verkopen in Antwerpen en Gent onder de naam Chez Claire.

De mannen willen "de ultieme vorm van zondigen aanbieden", zo zeggen ze in Het Nieuwsblad. Hun éclairs zullen gevuld worden met pistache, gezouten karamel en triple dark chocolate. Ook mensen met een voedselintolerantie zullen terecht kunnen chez Claire (heb je 'm?) om te genieten van de nieuwste zoete zonde van Vlaanderen.

Parijs

Hun inspiratie haalden Yuri en Dries uit Parijs. Daar zagen ze bij een patissier een lange rij mensen aanschuiven om diens luxe éclairs te kopen. Ze gingen zelf in het rijtje aanschuiven, raakten helemaal verkocht aan de smaken en beslisten dat ze dat concept ook naar België wilden brengen.

Het is nog wachten tot begin februari om de gepimpte éclairs te proeven. Na al die ijsstronken van de komende weken zal dat een welgekomen afwisseling zijn.

Yuri en Dries komen na Wasbar met een nieuw concept naar Vlaanderen

We mogen ons verwachten aan éclairs in alle smaken en kleuren

Welke smaken wil jij proeven?

Lees meer