In welke supermarkten kan je terecht op kerstavond en Kerstmis?

Kerstavond vindt zondagavond plaats en Kerstmis vieren we dit jaar op maandag. Maar wat betekent dat voor supermarkten? Zijn ze open op zondag, speciaal voor de feestdagen? En wat op Kerstmis zelf? Wij zochten het voor jullie uit.

Colruyt - Open op zondag, gesloten op Kerstmis

Omdat Kerstmis dit jaar op een maandag valt, opent Colruyt uitzonderlijk haar deuren op zondag 24 december. Je kan er boodschappen doen van 8.30 tot 13 uur. Op Kerstmis zelf is de winkel gesloten, maar op tweede kerstdag kan je er weer terecht op de gewone openingsuren, van 8.30 uur tot 20 uur.

Carrefour - Afhankelijk van de winkel

Winkelketen Carrefour draagt ook haar steentje bij, maar zij zijn ook afhankelijk van veel zelfstandige uitbaters. Op 24 december zijn bijna alle 800 Carrefour winkels open tot minstens 17 uur. Op 25 decemer zijn er minstens 300 Carrefour Express-winkels open, zo laat Carrefour ons weten. Maar om te weten welke filialen er nu precies open zijn in jouw buurt, kijk je best even op hun website.

Albert Heijn - Open op zondag, bijna allemaal gesloten op Kerstmis

Ook Albert Heijn staat paraat voor haar klanten op zondag 24 december. De meeste winkels zijn, zoals gewoonlijk, open van 9 tot 12 uur. In Zonhoven en Genk kan je er zelfs een hele dag terecht voor je laatste boodschappen, van 8 tot 17 uur. Op Kerstmis zelf zijn bijna alle winkels gesloten, op die in Roeselare en Knokke na. Roeselare is in de voormiddag open van 8.30 uur tot 12.30 uur, in Knokke kan je er terecht van 8 tot 13 uur. Op tweede kerstdag kun je in alle Albert Heijn-vestigingen weer terecht van 8.00 tot 20.00 uur.

Delhaize - Open op kerstavond én Kerstmis

Delhaize gaat tot het uiterste tijdens de feestdagen en is open op zondag 24 december én maandag 25 december. Het hangt opnieuw af van winkel tot winkel, maar de meeste supermarkten zijn op Kerstmis zelf in de voormiddag open, sommigen zelfs een hele dag. Kijk even op de website van OpeningsurenGidsom zeker te zijn.

Lidl - open op kerstavond, gesloten op Kerstmis

Supermarktketen Lidl is op zondag 24 december open van 9.00 tot 14.00 uur. Op Kerstmis kan je in geen enkele Lidl terecht voor je boodschappen, dus zorg dat je zeker zondag alles in huis hebt gehaald.

Aldi - gesloten op 24 én 25 december

Aldi heeft ervoor gekozen om hun winkels niet speciaal open te doen op zondag 24 december en gunt haar personeel ook hun feestdag door ook op Kerstmis zelf de deuren gesloten te houden.

Lees meer