Astrid Bryan/Coppens wint rechtszaak tegen 'den John': "Justice is served"

Astrid heeft de dure rechtszaak tegen haar ex-man John Bryan gewonnen. Na hun scheiding in 2013 raakte het ex-koppel verzeild in een getouwtrek over geld. De zaak sleepte al bijna 2,5 jaar aan en is nu dus eindelijk gewonnen door Astrid. 

We leerden Astrid in 2010 kennen als de Hollywoodvrouw van de steenrijke Amerikaanse zakenman John Bryan. Astrid, toen nog Bryan, leidde ons rond in haar luxeleventje, toonde haar pussywagon en haar onvoorwaardelijke liefde voor de kale knikker van 'den John'. Maar de liefde bleef niet duren en in 2013 was haar sprookje met 'den John' over en uit. Het koppel scheidde na een huwelijk van 7 jaar en hoewel de twee een financiële overeenkomst ondertekend hadden, kreeg de scheiding een serieus staartje.

2 miljoen dollar

John Bryan stapte naar de rechter om meer dan 2 miljoen dollar te eisen van zijn ex-vrouw. Astrid zou volgens hem inkomsten verzwegen hebben in de scheidingsovereenkomst. Bovendien eiste hij ook de riante villa in Los Angeles terug. Het koppel woonde samen in die villa tijdens hun huwelijk en na de scheiding ging deze naar Astrid.

De zaak sleepte bijna 2,5 jaar aan en Astrid Bryan gaat nu door het leven als Astrid Coppens, nadat ze in 2016 is getrouwd met de Belgische regisseur Bram Coppens. Eerder dit jaar vertelde Astrid in een interview aan Dag Allemaal dat ze maandelijks 25.000 euro aan advocaatskosten betaalde. "Als John wint, ben ik bankroet."

Astrid wint proces

Maar zover is het dus niet gekomen, want Astrid haalde haar slag thuis, ook al dacht John dat hij het beste dossier in handen had. "Ik was ervan overtuigd dat ik deze zaak zou winnen. Bij aanvang zei mijn advocaat zelfs dat hij nooit zo'n overtuigende bewijslast gezien had. Ons dossier was waterdicht, met heel sterke argumenten", laat hij weten in Het Laatste Nieuws.

Maar toch kon de verdediging van Astrid de slag binnen halen. "De verdediging van Astrid is erin geslaagd verwarring te zaaien en dat heeft haar gered."

Beroep

'Den John' gaat het hier echter niet bij laten. "Samen met mijn advocaten bekijk ik nu alle opties", laat hij weten in Het Laatste Nieuws. "We gaan zo goed als zeker beroep aantekenen in deze zaak. Daardoor zullen we ook voor een ander gerechtshof komen te staan. Niet met één rechter, maar wel met een hof waarbij de beslissingen genomen worden door drie rechters. Ik heb vertrouwen in deze zaak en denk dat we voldoende elementen hebben om ons gelijk aan te tonen." Hij ziet zijn kansen in beroep dan ook hoger in. "Ik heb misschien de eerste zaak verloren, maar ben er wel van overtuigd dat ik dit uiteindelijk zal winnen."

Astrid kan voorlopig dus nog niet op twee oren slapen, maar ze laat op Facebook alvast weten dat ze zal blijven vechten voor de waarheid.

Bekijk hier haar veelzeggende Facebookpost:

Lees meer