Jeff Hoeyberghs choqueert: "Vrouwen zouden beter positieve dingen doen, zoals hun man tevredenstellen"

Jeff Hoeyberghs gaf vorige week een interview aan het tijdschrift TV Familie. Daarin sprak hij harde woorden over vrouwen. "Vrouwen zijn compleet overbodig." Op Twitter krijgt hij nu de volle laag. "Misselijkmakend" en "degoutant" zijn maar enkele van de reacties.

"Dames zouden beter hun vrouwelijkheid uitspelen om positieve dingen te doen, zoals hun mannen tevredenstellen. Ze mogen wat meer dankbaarheid tonen voor hetgeen de venten al voor hen gedaan hebben."

Het is maar één van de vele vrouwonvriendelijke quotes uit het interview dat plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs vorige week gaf aan TV Familie. Hij reageerde er op de beslissing van Time Magazine om de vrouwen die de #MeToo-beweging op gang hadden gebracht te benoemen tot 'Person of the Year'. "Al die heisa heeft absoluut geen indruk op mij gemaakt. Ik vind #MeToo ronduit belachelijk!".

"Vrouwen zijn compleet overbodig"

Jeff Hoeyberghs, die de kost verdient als plastisch chirurg en professioneel dus veel bezig is met vrouwen, spreekt duidelijke taal in het interview. "Ik stel vast dat vrouwen doorheen de tijd compleet overbodig zijn geworden. Vroeger hadden de mannen hen nodig om de afwas of de strijk te doen, maar nu zijn er afwasmachines, strijkdiensten, enzovoort. Nee, ik vind dat we niets meer hebben aan vrouwen."

Hij gaat nog verder en stelt dat vrouwen zelfs zo overbodig zijn dat ze, op de voortplanting na, geen enkele functie hebben binnen onze samenleving. "Ik ben ervan overtuigd dat mochten mannen zich kunnen voortplanten zonder vrouwen, het vrouwelijke ras al lang uitgestorven zou zijn."

Wanneer hem gevraagd wordt waarom hij zo'n hartgrondige hekel heeft aan vrouwen antwoordt hij dat dit niet het geval is. "Ik haat helemaal niemand. Ik vind het zelfs erg voor de vrouwen dat ze irrelevant zijn geworden."

De meest begeerlijke vrijgezel van Vlaanderen

Hoeyberghs is momenteel single. Maar dat is volgens hem zijn eigen keuze. "Ik ben gelukkiger zonder al dat relatiegedoe en ben heel graag vrijgezel." Het heeft dus absoluut niet te maken met het feit dat hij geen vrouwelijke aandacht krijgt. Want hij moet naar eigen zeggen de vrouwen bijna van zijn lijf slaan. "Ik heb soms het gevoel dat ik de meest begeerlijke vrijgezel van Vlaanderen ben." Hij moet ze dan, als happy single, steevast afwijzen. "Als ik niet inga op hun avances ben ik de slechterik die het hoog in z'n bol heeft. Ach, vrouwen zijn wat ze zijn. Ik laat ze elkaars ogen uitpikken en denk er het mijne van.

Het is niet de eerste keer dat de "meest begeerlijke vrijgezel van Vlaanderen" zich schuldig maakt aan dergelijke vrouwonvriendelijke uitspraken. In 2015 schoffeerde hij nog zowel Koningin Mathilde als radiopresentatrice Dorothee Dauwe in een interview op Qmusic.

Kritiek op Twitter

Hoewel de uitspraken dus dateren van een week geleden werden ze deze week pas echt opgepikt op Twitter. Twittergebruikster @merelcor deelde enkele quotes uit het artikel met de boodschap "Zielig hoe iemand anno 2017 deze uitspraken doet. Jeff Hoeyberghs is een van de meest misselijkmakende mannen die we hebben hier in België."

En ze is duidelijk niet de enige die er zo over denkt. Haar tweet werd al meer dan 900 keer geretweet en in de reacties krijgt ze veel steun van andere Twitteraars.

Lees meer