Harry Potter en Star Wars-fans: het eerste geek café van Antwerpen gaat binnenkort open!

Denk jij bij Lord of the Rings ook aan The Prancing Pony in Bree? Of wil je ook een boterbiertje in The Three Broomsticks of een Star Wars Cantina? Dat kan, binnenkort opent een jonge Antwerpenaar namelijk z'n eigen Geeky Cauldron in 't Stad. En daar zijn zowel hobbits, elven, dwergen als stormtroopers en animéfans welkom. 

Fans van alles wat geeky en scifi is, weten het: de mensen die dezelfde fandoms hebben als jij, da's je crowd. Geen betere plek om met je zelfgekozen familie op café te gaan dan het café dat Alexandru Hul binnenkort hoopt open te doen: The Geeky Cauldron. Een geek café waar alle fandoms welkom zijn. Ben je 'n Potterhead, Star Wars-aanhanger van het eerste uur of gewoon gek van animé, dan ben je welkom. En anders eigenlijk ook.

Dat het café er komt, is zeker. Maar om de inkleding zo fantastisch mogelijk te maken, rekende Hul op zijn crowd. Vrij letterlijk dan: de decoratie van The Geeky Cauldron werd op spectaculaire wijze gecrowdfund. Een paar dagen, meer had de initiatiefnemer niet nodig om z'n beoogde doel van 10.000 euro te bereiken. Naast een financiële injectie, toont dat ook meteen dat The Geeky Cauldron écht wel een publiek heeft.

Op zoek naar een publiek

"Dit project is eigenlijk een uit de hand gelopen grapje onder vrienden", zegt Hul aan onze redactie. "Maar na mijn studies Taal- en Letterkunde, en een paar jaar werken, merkte ik toch dat ik er mee in mijn hoofd bleef zitten. Support van je vrienden is natuurlijk mooi, maar met de crowdfunding weten we ook meteen dat er ook een echt publiek is voor het café."

En dus komt er nu een bijkomende actie. 150% van het doel, voor nieuwe schermen, extra game-consoles en dus méér actie voor Alexandru's geeky publiek. Want dat is wel de bedoeling: The Geeky Cauldron wordt niet gewoon een café. Je moet er ook dingen kunnen doen. Quizzes, filmavonden, toernooien en misschien zelfs workshops liggen in het verschiet.

Wisselend decor

Eerst moet het café natuurlijk openen. Dat hoopt Hul in april te doen. "Er is nog behoorlijk wat werk aan het pand op de Sint-Jacobsmarkt in Antwerpen. Er moet een nieuw plafond in, een toog en alle standaarddingen die een café nodig heeft." Als die werken klaar zijn, kan de decoratie beginnen. Die zal in principe regelmatig wisselen, vandaar de crowdfunding.

In elk geval wordt The Geeky Cauldron, als het goed zit, een veilige haven voor alle fandoms. Zelf heeft hij natuurlijk ook een paar voorkeuren, zoals The Lord of the Rings. Maar iedereen is welkom, van de meest obscure animé tot stormtroopers in full gear. Met een beetje geluk (en een beetje extra crowdfunding) kan je zelfs je eigen outfit leren maken. Wij houden de vingers gekruist voor een deftig boterbiertje in Antwerpen. Waar moet 'n dreuzel anders heen?

Je kan The Geeky Cauldron nog helpen funden op deze pagina.

Lees meer