Meer mensen gaan op reis tijdens Kerstmis en Nieuwjaar

Dit jaar hebben meer Belgen ervoor gekozen om Kerstmis en Nieuwjaar in het buitenland te vieren dan vorig jaar. Tijdens de kerstvakantie gaan 15 procent meer Belgen op reis en de populairste vertrekdagen zijn toevallig 22 december en 30 december. Maar hey, waarom ook niet hé? 

Volgens touroperator Thomas Cook/Neckermann gaan dit jaar meer Belgen op reis in de kerstvakantie dan vorig jaar. Meer mensen nemen het vliegtuig naar een andere bestemming, en dat waarschijnlijk om Kerstmis of Nieuwjaar in het buitenland te vieren.

Het komt beter uit

Volgens de touroperator vertrekken liefst 15 procent meer Belgen op reis tijdens de kerstvakantie dan vorig jaar. Aangezien Kerstmis en Nieuwjaar na het weekend vallen, zijn mensen sneller geneigd om een weekendje naar het buitenland te trekken. "Dit jaar vallen 23 en 30 december gunstiger dan vorig jaar", zegt communicatieverantwoordelijke van Thomas Cook Nathalie Meert. "Toen vielen zowel kerstavond als oudejaarsavond op een zaterdag. Nu zijn de Belgen voor de feestdagen op hun bestemming in plaats van onderweg."

Vroeger boeken

De touroperator merkt ook dat de Belg al veel zin heeft om in de zomer op reis te gaan. "De boekingen voor de zomerverkoop zijn verdubbeld in vergelijking tot dezelfde referentieperiode vorig jaar", luidt het in het bericht.

Hoe dan ook, 't is tijd om een reisje vast te leggen

Lees meer