An Lemmens kijkt niet uit naar de feestperiode: “Verdomme, stop met dat vuurwerk! Ik wil slapen!”

Zin in Kerstmis? An Lemmens alvast niet. “Ik word daar niet crazy van”, zegt ze. “Maar kerst vind ik wel gezellig.” Van Oudjaar daarentegen krijgt An helemaal de kriebels.

An Lemmens is geen fan van de eindejaarsperiode. Dat schrijven de kranten van Het Mediahuis. “Ik word daar niet crazy van”, zegt de blondine. “Maar kerst vind ik wel gezellig. Oudjaar hoeft voor mij niet. Vorig jaar lag ik al om 22 uur in mijn bed en werd ik wakker door het vuurwerk. Toen werd ik echt lastig. Verdomme, stop met dat vuurwerk! Ik wil slapen! Mijn voornemen ieder jaar is ook om meer rust in te plannen en meer te slapen, wat dus al meteen niet lukt.”

Is ze misschien zo moe door The Voice?

“Zulke liveshows zijn best pittig”, klinkt het. “De dag nadien ben ik er echt kapot van. Zaterdag is dan ook een brakke dag waarop ik weinig gedaan krijg. Alsof ik tot een kot in de nacht ben uitgeweest. Ik ben zo blij dat Sean erbij is. Hij lijkt degene die wat rondloopt in de backstage, maar hij vangt een groot deel van de show op voor mij.”

Sean D’hondt en An Lemmens waren ooit getrouwd … “We kennen elkaar heel goed en we werken ook goed samen. Dat klikt. We vertrouwen volledig op elkaar. Loopt er technisch iets fout bij mij, dan kan ik naar hem overgaan en andersom.”

Decolleté als nieuwsitem

Naar aanleiding van haar optreden in The Voice kwam de decolleté van An Lemmens in opspraak. Veel mensen zouden die te uitdagend gevonden hebben en de pers vloog erop als vliegen.

“Ik dacht: Allez jongens, is dat nu nieuwswaardig? Ik snapte niet waar het vandaan kwam. Ach, wellicht heeft iemand dat op Twitter geroepen en werd dat door de media opgepikt. Vroeger had ik me daar echt druk in gemaakt. Nu denk ik: Arme verslaggever. Ik ben milder geworden.”

Is An Lemmens wel gelukkig?

“Ja, ik kan dat nu wel zeggen. Dit jaar is er echt veel in z'n plooi gevallen. Ik heb het ook veel gemakkelijker gekregen met het bekend zijn. Ik trek mij niet veel meer aan van wat de mensen van me denken. Een bevrijding.”

“Mijn dochter zorgt ervoor dat ik veel aankan. Het maakt me ook wel kwetsbaar: als ze er niet is, is er een gigantisch zwart gat. Maar ik zie haar altijd terug. Dus ik mag nooit klagen. Ik ben zo blij dat ik ze heb. Dus ja, het gaat goed.”

Lees meer