Deze befaamde actrice krijgt een gastrol in ‘Thuis’

De befaamde 79-jarige actrice Chris Lomme krijgt een gastrol in ‘Thuis’. Ze speelde sinds de jaren 50 in tientallen producties mee en werd de laureate van de carrièreprijs 2010 van de Vlaamse Televisie Academie tijdens de Vlaamse Televisie Sterren-ceremonie. Producer Hans Roggen sprong naar eigen zeggen “een gat in de lucht, toen ze ‘ja’ zei”.

Niemand minder dan Chris Lomme gaat een gastrol invullen in Thuis. “We zijn heel blij dat we iemand van haar kaliber bereid vonden om een kleine gastrol te komen spelen”, zegt Thuis-producer Hans Roggen in de kranten van Het Mediahuis. “Toen we een vrouwelijke actrice zochten in die leeftijdscategorie, dachten we dat we het altijd eens konden proberen. Haar ‘awel ja’ deed ons een gat in de lucht springen.”

Lomme zal slechts enkele draaidagen effectief op de set staan. “Chris maakt deel uit van een volledig nieuwe verhaallijn die iets met een taxi te maken heeft”, vertelt de producent. Meer info heeft Roggen nog niet gelost. Ook zullen we nog eventjes moeten wachten, want de uitzendingen van de afleveringen met Lomme staan in de lente van 2018 gepland.

Niet de eerste keer

Chris Lomme duikt niet voor de eerste keer op in Thuis. Zo was ze al als cafébazin, naast haar overleden echtgenoot Nand Buyl, aanwezen op de begrafenis van Florke Rousseau (Ann Petersen).

“Dat was eigenlijk een speciale aflevering, bij wijze van eerbetoon aan Ann Petersen”, zegt Roggen. “Er zijn toen heel veel acteurs samengekomen, die normaal niet in ‘Thuis’ speelden, maar destijds wel al met Ann hadden samengewerkt. Frank Aendenboom was er bijvoorbeeld ook.”

De rol die Chris Lomme nu zal spelen heeft niets te maken met die verschijning.

Lees meer