Het is officieel: sinds gisteren nam een vrouw de macht in 'Doctor Who'

De BBC heeft een leuk kerstcadeautje gegeven aan alle fans van 'Doctor Who'. De aflevering die werd uitgezonden was volledig gewijd aan de verandering van arts: zeg vaarwel aan Peter Capaldi en heet Jodie Whittaker welkom als de nieuwe Doctor. Maar is de nieuwe Doctor geslaagd?

That's it. Na drie seizoenen in de rol van Doctor Who, nam Peter Capaldi gisteren afscheid op de BBC in de kerstaflevering van de serie. Jodie Whittaker hervat de cult-rol van de Britse serie, tot grote vreugde van fans.

Zielloos

Na drie seizoenen werd Doctor Who door sommigen beschouwd als "zielloos". De verandering van dokter geeft de fans weer hoop, omdat elke regeneration een nieuw begin is en de serie op die manier een andere toon aanslaat. Door voor een vrouw in de hoofdrol te kiezen, geeft de serie zichzelf een nieuwe adem. Scenarioschrijver Steven Moffat staat aan het roer van die beslissing.

Afscheidsbrief

Niettemin zal Peter Capaldi, ook een Oscar-winnaar, gemist worden. Zijn afscheidsbrief raakte vele fans, maar we gaan er niet meer over vertellen voor iedereen die de kerst- en afscheidsaflevering nog niet heeft gezien. We kunnen niet uitsluiten dat je een traantje zal moeten laten.

Maar de verandering is er nu. Helaas is het ook direct weer wachten tot de herfst van 2018 op de uitzending van het volgende seizoen. Geduld is een mooie deugd zeker?

Lees meer