Leah Thys maakt zich niet ongerust over haar job bij 'Thuis' … maar mag ze op haar lauweren rusten?

Het blijft maar vertrekken regenen bij 'Thuis'. Nadat eerder dit jaar Jenny uit de reeks werd geschreven, kwam er ook de bevestiging dat Renzo, Charité, Mayra én Luc Bomans zullen verdwijnen uit de reeks. Zo lijkt het ook voor andere acteurs onzeker of ze nog lang zullen meegaan in de soap. Leah 'Marianne' Thys blijft er alvast nuchter bij. "C'est la vie."

Het lijkt tegenwoordig een komen en gaan van personages bij Thuis. De kijker zag de laatste tijd al verschillende personages vertrekken uit de reeks. Zo verdwenen dit jaar Jenny (Janine Bischops), Jessica (Ditte Jaspers), Julia (Myriam Bronzwaar) en Marieke (Annelies Boel).

Komen en gaan

En onlangs volgde het nieuws dat ook Renzo (Frank Van Erum), Charité (Aïssatou Diop), Mayra (Muriel Bats) en Luc (Mark Willems) uit de reeks zullen verdwijnen. Vooral die laatste kwam voor veel kijkers als een shock, want Luc Bomans is een van de personages die al sinds de allereerste aflevering van Thuis in 1996 te zien was in de reeks.

Aan de andere kant komen er ook veel personages bij. Zo maakten we dit jaar kennis met Steven (Ben Van Ostade), Thilly (Lauren Müller) en Joren (Mathieu Carpentier). En zal binnenkort ook Chris Lomme een gastrol krijgen in de populaire soap. Die vele wissels in de cast lijken extreem, maar zijn eigenlijk heel normaal voor het genre. Zo vertelde Hans Roggen, producer van Thuis, eerder al aan newsmonkey. "Het is eigen aan soaps dat er heel veel personages in meedoen en dat er op die manier ook altijd veel roulatie is van acteurs."

"C'est la vie"

In een interview met Dag Allemaal werd Leah Thys aangesproken over de ontslaggolf bij Thuis. Ze blijft er opvallend nuchter bij. "Die ontslagen ... Da's nu eenmaal eigen aan ons vak. Als je in een reeks van twaalf afleveringen zit, weet je waar je aan toe bent. Bij Thuis heb je nooit die zekerheid. De serie leeft, personages worden populair, verhaallijnen zijn soms plots op. Dat weet je."

En ook de toekomst van haar personage Marianne relativeert ze. "Tot anderhalf jaar geleden had ik een héél zware verhaallijn met William, nu is het wat stiller, ja. En da's maar goed ook. Ongerust maak ik me niet meer. Als ze morgen zeggen dat er bij Thuis geen toekomst meer is voor mij ... C'est la vie."

"We willen de kijker verrassen"

Voorlopig is het nog niet geweten hoe lang Marianne nog zal meegaan in Thuis. "We proberen het verhaal te vertellen van alle generaties. Zo heb je de jonge twintigers die aan het begin van hun leven staan en hun weg proberen te vinden, koppels met kinderen die ook te maken krijgen met hun eigen problemen en de 'oudere' generatie waar Marianne deel van uitmaakt. Ze zijn allemaal belangrijk in het grotere verhaal."

Wanneer en of het verhaal van Marianne zal eindigen is dus nog een geheim en dat wil producent Hans Roggen graag zo houden. "Het is jammer dat het vertrek van personages al eerder lekt in de media. Zo verdwijnt er een deel van de spanning van de soap. We willen de kijker verrassen, maar wanneer zo'n informatie lekt, is dat niet meer mogelijk."

Voorlopig blijft de toekomst van Marianne dus nog in het midden, maar wij zouden het toch jammer vinden als deze Thuis-dinosaurus de reeks zou moeten verlaten.

Lees meer