iPhone-batterij vervangen? Dat wordt een stuk goedkoper bij enkele versies

Hebben oudere iPhones batterijen die express minder lang mee gaan? Volgens een paar autonome technische rapporten wel, en nu heeft Apple ook een toegeving gedaan aan iedereen die nog met een iPhone 6 of lager rondloopt. Want die batterijen kan je binnenkort aan een prijsje laten vervangen. 

De processor van de iPhone 6 heeft een beperkte piekprestatie: daarom gaan batterijen minder lang mee, maar de telefoon zelf net langer. Dat is de korte samenvatting van de storm die momenteel boven het hoofd van Apple hangt. Het techbedrijf is ook bereid om een aantal toegevingen te doen, zo blijkt nu uit een uitgebreide verklaring.

Daarin staat dat de processorsnelheid inderdaad beperkt werd, omdat dat de levensduur van de iPhone zou verlengen, want anders zou "de batterij mettertijd minder goed functioneren."

Dure affaire

Met de mededeling bekent Apple natuurlijk deels schuld. Sommige klanten denken dat, door de instellingen van de telefoon, Apple hen wil dwingen om sneller te upgraden naar een nieuwere, duurdere telefoon. Daarom zijn enkelen al overgegaan op rechtszaken: zo'n acht al in totaal. Daar zijn ook een paar class action suits bij: groepszaken. Die zouden, als ze gelijk krijgen, een serieuze factuur voor Apple kunnen betekenen.

Maar, om alvast de gemoederen wat te bedaren, volgend jaar (dat is inderdaad héél 2018), kan je een iPhonebatterij krijgen voor een heel lage prijs. Die zal geldig zijn voor de iPhone 6 en lager: alle apparaten waar dus geen garantie meer op is.

Europa ook?

De prijs van de batterij zal verlaagd worden van 79 naar 29 dollar. Da's een prijsverschil van maar liefst vijftig dollar, behoorlijk indrukwekkend dus. Van welke kwaliteit die batterijen zullen zijn, laten we momenteel nog in het midden. Hoeveel korting Europese gebruikers krijgen, is ook nog niet duidelijk.

Lees meer