Het is barkoud in Canada en de VS en Trump wenst de regio's wat global warming toe

Canada en de Oostkust van de Verenigde Staten kreunen onder de kou. De regio heeft te kampen met temperaturen die gaan tot - 40°C. Ja, dat lees je goed: min veertig graden Celsius. En wat doet Amerikaans president Trump met die informatie? Hij maakt er gretig gebruik van om de opwarming van de aarde nogmaals te ontkennen.

Terwijl de Canadezen afzien bij temperaturen die zwaar onder het vriespunt gaan, is de Amerikaanse president Donald Trump op vakantie in het zonnige Florida.

Op Twitter vond hij er dan ook niet beter op dan de Oostkust een beetje klimaatopwarming toe te wensen. Nog in zijn tweet schrijft hij dat de VS triljoenen dollars zouden betalen om de aarde te beschermen tegen klimaatopwarming, terwijl andere landen niet zouden betalen.

Klimaatakkoord Parijs

Met zijn tweet toont Trump nogmaals dat hij niet gelooft in klimaatopwarming. Al een paar keer deed Trump uitspraken of schreef hij tweets die zijn ongeloof bevestigen. Als kers op de taart stapte hij ook uit het klimaatakkoord van Parijs dit jaar en claimde hij al dat de VS het meest milieuvriendelijke land op aarde zal blijven.

Warmste jaar ooit

Toch kan de president maar beter zijn ogen openen, want 2016 was het warmste jaar ooit volgens de Wereld Meteorologische Organisatie en sommige studies tonen nu al aan dat 2017 dat record zelfs zal verbreken, dat schrijven CNN en The New York Times. Als dat zo is, dan zal dat het vierde jaar op rij worden dat onze aardbol alsmaar warmer wordt.

Trump ontkent de opwarming van de aarde al jaren

En zegt ook vaak dat global warming een uitvinding van de Chinezen is

Trump vraagt ook vaak smalend om wat opwarming van de aarde

Lees meer