Harry Potter-fans: de eerste beelden van Dumbledore in de volgende 'Fantastic Beasts'-film zijn binnen!

De opnames van 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald' zitten erop en om dat te vieren, heeft Warner Bros. een paar filmstills cadeau gedaan aan de Harry Potter-fans. We krijgen een paar nieuwe beelden van Eddie Redmayne en Katherine Waterston, Jude Law en Johnny Depp. En fans weten wat dat wil zeggen: Fantastic Beasts wordt zo steeds meer een echte prequel van de originele reeks.

Katherine Waterston en Eddie Redmayne hernemen hun rollen als Newt Scamander en Tina Goldstein

Maar wat we écht wilden zien: Jude Law is Dumbledore. Speechless.

En natuurlijk maakt baddie Johnny Depp een terugkeer als Gellert Grindelwald, een hoofdrol in deze film én de grote liefde/vijand van Albus Dumbledore.

De nieuwe Fantastic Beasts zou wel eens wat controverse kunnen oproepen. Niet alleen kwam Johnny Depp de laatste tijd onder vuur te liggen door zijn scheiding met Amber Heard, zijn rol is ook best bijzonder. Wie liever niet gespoild wordt, leest best niet verder.

Gellert Grindelwald

Fans weten nauwelijks iets over Gellert Grindelwald, buiten dat hij het equivalent van de Tweede Wereldoorlog veroorzaakte aan de magische kant van de wereld. Wat weten we nog over Grindelwald? Dat hij een leger samenstelde, dat hij de grootste oorlog in pre-Voldemort-tijden ontketende. Dat hij als jonge tovenaar optrok met Albus Dumbledore en aanwezig was bij het gevecht tussen Albus en Aberforth Dumbledore.

En als laatste: Dumbledore was, dat bevestigde J.K. Rowling, verliefd op Grindelwald, waardoor hij niet zag dat die laatste het slechte pad opging. Met nog bijna een jaar te gaan voor de tweede Fantastic Beasts-film in premiere gaat, vraagt iedereen zich af of de twee ook een relatie krijgen, en of dat dan ook in beeld gebracht zou worden. 't Zou een aantal conservatieve Harry Potter-fans ongetwijfeld in het verkeerde keelgat schieten, wat Warner Bros. zeker wil vermijden.

Hashtags overal

Als dat zo is, voorspellen wij een instorting van het internet te vergelijken met die keer dat Sherlock en Moriarty kusten. Fanficcers wrijven zich al in de handjes, al hebben ze daar geen beelden voor nodig.

© Giphy

Lees meer