Brusselse agenten opnieuw in opspraak: ze waren aan het winkelen tijdens oproep hold-up

In Brussel is een disciplinair onderzoek gestart naar drie agenten uit de politiezone Brussel-Zuid. Ze worden er van verdacht een oproep voor een interventie links te hebben laten liggen omdat ze druk bezig waren met de voorbereiding van een politiequiz. Het is het tweede discipline-incident bij de Brusselse politie op korte tijd.

Op 4 maart 2017 werden agenten van de politiezone Brussel-Zuid naar het Westland Shopping Center gestuurd om prijzen voor een quiz te kopen. Net op dat moment momenten was er een hold-up op een merkkledingwinkel. Dat schrijven de kranten van Het Mediahuis. De agenten werden opgeroepen, maar stonden nog pralines te kopen.

Oppositiepartij DéFi is razend: “Dat de veiligheid van burgers op het spel wordt gezet voor zoiets, is ontoelaatbaar.” Onderzoek moet nu uitwijzen of de agenten hadden kunnen ingrijpen.

Burgemeester ontkent

Marc-Jean Ghyssels (PS), de burgemeester van Vorst, ontkent het vooral: “Ten eerste gaat het om een ploeg van de hondenbrigade, die voor dergelijke feiten nooit de eersten zijn die tussenkomen. Bovendien klopt het gewoon niet dat die agenten op het moment van de overval in het winkelcentrum waren. Toen de oproep voor de overval binnenliep, waren zij aanwezig in het hoofdcommissariaat in Anderlecht. Ze zijn zich beginnen klaarmaken maar nog voor ze konden vertrekken, werd de noodoproep al ingetrokken omdat de situatie onder controle was.”

Begin deze week kwamen twee andere agenten toen ze in uniform winkelden in het Brusselse winkelcentrum Docks.

Lees meer