Gentse vrouw koopt kraam op kerstmarkt van Brussel ... om erin te wonen

Je kan wel al eens leuke koopjes doen op een kerstmarkt, maar een Gentse vrouw ging wel heel ver op de Brusselse kerstmarkt. Ze kocht er namelijk gewoon een huis. De 28-jarige Elvira vond de Mongoolse hut, die er stond als deel van het Mongoolse dorp, zo mooi dat ze er een pak geld voor over had. "Leven in een joert lijkt met heerlijk", stelt ze. "Deze unieke kans kon ik niet voorbij laten gaan."

Een van de trekpleisters van deze editie van de Brusselse kerstmarkt was het Mongoolse dorp waar ook veel Mongoolse spullen werden verkocht. Maar het was de Gentse Elvira niet om de spullen te doen, maar om de typische Mongoolse hut. "Eerder dan de hut na de kerstmarkt af te breken, bood de eigenaar die ook aan", vertelt ze in Het Laatste Nieuws. "Ik heb geen seconde getwijfeld en de man opgebeld. Even later was de deal gesloten."

Joert

En de 28-jarige had er wel wat voor over. Ze legde 6.500 euro op tafel voor de joert, zoals de Mongoolse hutten noemen. "Een koopje", meent ze. "want oorspronkelijk kost zo’n hut wel 9.000 euro, en dan ontbreken de ramen en vloer vaak nog. Maar deze joert is tiptop in orde." Haar plan is duidelijk: ze wil een eigen plekje vinden om de hut te plaatsen en dan zal ze er ook daadwerkelijk in gaan wonen.

De Brussels kerstmarkt zit er alweer op en dus kon Elvira haar toekomstige woonst al uit elkaar beginnen halen. De Gentse zat al een tijdje met het idee in haar hoofd om in een hut te gaan wonen en wou er eerst nog zelf eentje bouwen, maar stootte dan op de prachtige Mongoolse hut.

"Meer heb ik niet nodig!"

Met een diameter van amper 6,8 meter en een hoogte van 1,70 is haar toekomstige woonst niet echt groot te noemen, maar dat vindt ze niet erg. "Het is best spannend, maar leven in een joert lijkt me heerlijk", zegt ze enthousiast. "De ronde ruimte en de gezellige sfeer: meer heb ik niet nodig!"

Lees meer