Waalse zender haalt slag thuis en zet het mes in bikinidéfilés tijdens liveshow

De Miss België-show wordt iets preutser dan we gewend zijn. De Waalse zender AB3 wil het aantal bikiniacts terugdringen omdat het volgens hen te bloot is. In bikini rondlopen, past blijkbaar niet in de klimaat van vandaag. 

Elk jaar opnieuw kunnen wij in januari naar AB3 kijken om de missverkiezing te volgen. Maar de zender eiste een maand geleden een afschaffing van één de bikiniacts tijdens de verkiezing. Volgens de Waalse zender is zo'n bikiniact te bloot. Maar Darline Devos, voorzitster van het comité achter de miss verkiezing, ging niet zomaar akkoord. Volgens Het Nieuwsblad hebben ze nu toch een compromis bereikt: "Het aantal bikini­momenten is teruggedrongen", klinkt het in de krant.

Minder bloot

Beide partijen hebben eindelijk een compromis. Bikiniacts gaan door, maar in mindere mate. "Ze zijn niet helemaal geschrapt”, zegt Devos. “We zitten ook heel dicht op de show van 13 januari, het is niet vanzelfsprekend om nu nog choreografieën om te gooien en nieuwe outfits te zoeken.” Helemaal begrijpelijk, want bloot of niet ... je outfit blijft belangrijk tijdens een verkiezing.

De finalisten willen het bikinidefilé eigenlijk in de verkiezing houden. Zij vinden het "één van de leukste rondes." Daarnaast deelt Fox, de zender die de verkiezing in Vlaanderen uitzendt, ook niet dezelfde mening als AB3.

We zijn benieuwd hoe de finale er nu zal uitzien op 13 januari.

Lees meer