Voor 't eerst in 28 jaar sneeuw in Florida

In Tallahassee, de hoofdstad van Florida, is voor het eerst in 28 jaar sneeuw gevallen. In het noordoosten van de Verenigde Staten bereiden de staten zich voor op zeven meter hoge golven, overstromingen aan de kust en tientallen centimeters sneeuw in New York en Boston.

De zuidelijke staten Florida, Georgia en South Carolina zijn niet gewend aan sneeuw, en het winterweer legde het dagelijks leven plat. Scholen gingen dichten en automobilisten werd afgeraden de weg op te gaan.

Op verschillende plekken werden bruggen uit voorzorg afgesloten. In het noorden van Georgia werd 13 centimeter sneeuw gemeten. Honderden vluchten werden geannuleerd. Grote waterattracties in Disney World gingen dicht.

Daarna trok het sneeuwfront naar de Atlantische kust waar zuidelijke steden als Savannah en Charleston in South Carolina ook door wat sneeuw werden verrast. Aan de kusten van Georgia, South en North Carolina en Virginia kan 15 centimeter sneeuw vallen.

Flinke sneeuwstorm

Amerikaanse weerkundigen waarschuwen dat het front langs de oostkust kan uitgroeien tot een flinke sneeuwstorm met orkaanachtige windkracht en veel sneeuw. De storm kan op de oceaan zeven meter hoge vloedgolven veroorzaken.

Ook aan de noordelijke oostkust van de VS kunnen records worden gebroken. Komend weekend kan het in de staat Maine bijvoorbeeld tot -27 graden Celsius worden en in New York -16.

Lees meer