Vlieg je naar, van of in de VS volgende dagen? Al bijna 3.500 vluchten zijn geschrapt

Winterstorm Grayson, de sneeuwstorm die bovenop de al enige tijd durende aanhoudende kou en sneeuwval aan de Amerikaanse Oostkust komt de volgende dagen, veroorzaakt ook chaos in het luchtruim. Al bijna 3.500 vluchten zijn afgelast, en voor andere is er een pak vertraging.

Op de luchthavens van New York en New Jersey alleen al zijn voor vandaag donderdag 2.700 vluchten geannuleerd vanwege het winterweer.

Wie bezorgd is over z'n vlucht, kan hier checken hoe het zit met de belangrijkste luchthavens aan de Oostkust, of hier, op FlightAware's Misery Map.

De Amerikaanse weerdiensten waarschuwen niet alleen voor ijzige kou maar ook voor zware sneeuwval en storm. Mogelijk valt hierdoor op sommige plekken de stroom uit.

In de staat South Carolina ging het vliegveld Charleston woensdag enige tijd dicht. Op scholen in New York City wordt donderdag geen lesgegeven vanwege de sneeuw.

Overal min en sneeuw in Florida

De koudegolf in delen van Noord-Amerika is al ruim een week aan de gang. Zo werd in de staat Minnesota op 28 december een temperatuur van -37 graden gemeten.

Tot en met het weekend blijft de temperatuur in onder meer Boston en New York zowel 's nachts als overdag onder het vriespunt steken, met minimumtemperaturen tot -20 graden.

Woensdag viel voor het eerst in bijna dertig jaar sneeuw in Florida, en New York maakte met temperaturen van -12 graden de koudste nieuwjaarsnacht mee in meer dan vijftig jaar.

Lees meer