Harry Potter-fanprequel 'Voldemort: Origins of the Heir' komt dit weekend op YouTube

Harry Potter-fans: hou je klaar. Want we krijgen dit jaar geen Fantastic Beasts-film, maar wél een fanprequel om duimen en vingers bij af te likken. Het allerbeste? De makers zijn ook gewoon Harry Potter-freaks wiens hobby een beetje uit de hand gelopen is, maar het resultaten ziet er fan-tas-tisch uit. Hebben we al gezegd dat ie gratis op YouTube verschijnt? Graag gedaan. 

Potterheads willen eigenlijk maar één ding: een nieuwe Harry Potter-film. Newt en z'n Fantastic Beasts mogen dan wel het gat in onze harten vullen, helemaal hetzelfde is het toch niet. En dat verhaal waar alle fans al jaren op zitten vlassen, het verhaal achter Voldemort, dat krijgen we wellicht nooit. Of toch? Want enkele fans hebben zonder overdrijven een volledige Harry Potter-prequel gemaakt. En die komt zaterdag op YouTube.

Voldemort: Origins of the Heir heet de film. Die werd helemaal gemaakt door Harry Potter-fans met wat filmervaring en ambitie. Toen het project een beetje uit z'n voegen begon te barsten, moeide ook Warner Brothers zich. Want die houden natuurlijk de rechten op alles wat met Harry en co. te maken heeft. Nadat ze zagen dat Tryangle Films écht gewoon een groepje fans was, die geen winst wilden maken, gaven ze groen licht.

Crowdfunding

De crowdfunding voor Voldemort: Origins of the Heir leverde zo'n 15.000 dollar van Harry Potter-fanaten op. Geholpen door een prachtige trailer was de film al bij al dus snel gebackt. En laat ons eerlijk zijn: het is ook een pareltje. Wat ons betreft, huurt Warner Bros. meteen de hele crew in om aan Fantastic Beasts te werken, want de beelden zijn prachtig.

De film wil de eerste jaren van Voldemort belichten: hoe het jongetje Tom Riddle transformeerde naar He Who Must Not Be Named. "Er zitten allerlei hints in de boeken, die helemaal niet in de films zitten. Met dit verhaal willen we vertellen hoe de Dark Lord tot stand kwam, voor Harry Potter en de eerste keer dat Voldemort verslagen werd", zegt Tryangle Films. Tegelijk geeft het promomateriaal mee dat ook de erfgenamen van de oprichters zullen meedoen in de film. Voldemort is er één van, maar we leren ook de anderen kennen.

Nieuwe Harry Potter-film

Op die manier krijgen we natuurlijk ook flink wat Hogwarts (niet het échte Hogwarts, maar wel een goede imitatie) te zien én leren we nieuwe Hufflepuffs, Gryffindors, Ravenclaws en Slytherins kennen. Ook van de hoofdpersonages uit die huizen bestaat nu wat promomateriaal, en dat kan je hieronder bekijken.

Dat verhaal is nu klaar, en het verschijnt, gratis en voor niks, op YouTube. Op dertien januari kan je, bij wijze van verlengde kerstvakantie, dus opnieuw in de wereld van Harry Potter duiken. Het is het dichtste dat we dit jaar bij een nieuwe film komen, tenzij je écht nog elf maanden wil wachten op Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Twee Potterfilms in één jaar? Wij kunnen maar één ding zeggen.

 

Bekijk hier nog eens de laatste trailer voor Voldemort: Origins of the Heir.

 

Deze Hufflepuff speelt een belangrijke rol, hij speelt Lazarus Smith.

Grisha McLaggen is de erfgenaam van Godric Gryffindor.

De erfgenaam van Rowena Ravenclauw is in deze films niet haar dochter, maar Wiglaf Sigurdsson!

Sidder en beef, hier is hij dan: Tom Marvolo Riddle: Lord Voldemort.