Arm Hollywood: Michelle Williams kreeg niks voor heropname van film zonder Kevin Spacey, ... Mark Wahlberg 1,5 miljoen!

De film 'All the Money in the World' staat opnieuw flink ter discussie. Regisseur Ridley Scott had aangekondigd dat de cast tien dagen zo goed als gratis was komen draaien om Kevin Spacey na het seksschandaal te vervangen. Nu zou blijken dat dit zeker klopt voor actrice Michelle Williams, maar dat haar tegenspeler Mark Wahlberg hier 1,5 miljoen dollar extra voor opstreek.

Daags nadat Oprah Winfrey een opvallende speech hield tijdens de uitreiking van de Golden Globes blijkt dat de problemen in Hollywood nog lang niet van de baan zijn. Behalve de verhalen over actrices die zijn lastig gevallen, is er ook de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Volgens USA Today zou Michelle Williams niks gekregen hebben om de film All the Money in the World deels opnieuw te draaien. Die heropname was nodig om Kevin Spacey vakkundig te vervangen door Christopher Plummer. Het regende toen schandalen rond de acteur die we recent vooral kennen van de Netflix-serie House of Cards.

Amper 1.000 dollar

Scott wilde de film niet uitbrengen met Spacey en zette een huzarenstukje neer om z'n releasedatum alsnog te halen. Met dank ook aan de acteurs die, behalve Plummer natuurlijk, allemaal gratis en voor niets tien dagen terug op de set kwamen staan. Dat is althans wat de regisseur verteld heeft, maar nu zou blijken dat niet iedereen z'n bankrekening op de tweede plaats heeft gezet. Michelle Williams zou in totaal nog geen 1.000 dollar gekregen hebben, terwijl de entourage van Mark Wahlberg een stevige vergoeding van 1,5 miljoen dollar zou onderhandeld hebben.

Op zich is daar nog niks mis mee, en kunnen we vooral de geste van Michelle Williams alleen maar bewonderen. Helaas wordt de actrice door hetzelfde agentschap als Wahlberg begeleid en kreeg ze dus nog niet één procent van het loon van haar mannelijke collega. Nog volgens USA Today was de actrice zelfs niet eens op de hoogte van het feit dat Wahlberg wel betaald werd.

Forbes riep Wahlberg vorig jaar nog uit tot de best betaalde acteur in Hollywood. Hij zou in 2017 zo'n 68 miljoen dollar verdiend hebben. De titel van de film is dus eigenlijk wel van toepassing op de acteur.

Respect

Michelle Williams was aanvankelijk heel opgetogen over het feit dat ze de film opnieuw zouden draaien. "Ik heb hen gezegd dat ik er zou zijn wanneer ze me nodig hebben. En ze mochten mijn loon houden, ze mochten mijn vakantie hebben, het maakte niet uit. Ik waardeerde het gewoon enorm dat ze deze gigantische inspanning wilden leveren", zei ze toen. Of ze nu nog altijd even optimistisch is, valt af te wachten.

Reacties van de acteurs en de regisseur zijn er nog niet. Maar een andere actrice, Jessica Chastain, gooide meteen olie op het vuur en riep via Twitter haar steun uit voor Michelle Williams.

Golden Globes

All the Money in the World loopt momenteel in onze bioscoopzalen. Het waargebeurde verhaal gaat over de ontvoering van een 16-jarige jongen. Z'n moeder probeert zijn rijke vader, een oliemagnaat gespeeld door Plummer, te overtuigen om het losgeld te betalen. Wanneer hij weigert, schakelt ze de hulp in van een voormalige CIA-agent, de rol van Wahlberg.

De film wordt volgens de huidige voorspellingen hoogstens als een outsider voor de Oscar-nominaties beschouwd. Ook tijdens de Golden Globes - Ridley Scott, Michelle Williams en Christopher Plummer waren genomineerd - greep de film naast alle prijzen.

Lees meer