Seizoen 3 van 'Blind Getrouwd' start nog deze maand: alles wat we nu al weten

Het tweede seizoen van 'Blind Getrouwd' was alweer een enorm succes, maar toch was een derde seizoen nooit zeker. Dat hing af van het aantal inschrijvingen en de mogelijke matches die konden gemaakt worden. Maar midden december kwam dan toch het verlossende nieuws: 'Blind Getrouwd' komt terug. En heel snel, want op 29 januari zullen we alweer koppels elkaar 'blindelings' het jawoord zien geven.

Ondanks twee keer een enorme kijkcijferhit te zijn geweest, is een nieuw seizoen van Blind Getrouwd nooit gegarandeerd. De makers moeten het aantal inschrijvingen afwachten en dan moeten er bij die gewillige vrijgezellen nog eens genoeg aan elkaar kunnen gematcht worden.

Licht op groen

En het duurde niet lang of VTM werd overstelpt met inschrijvingen. "Maar liefst 3.600 mensen schreven zich in voor de selectierondes", liet persverantwoordelijke Elle De Leeuw in december weten. "Een derde meer dan vorig jaar."

En daarmee was de eerste vereiste al ingelost. Dan moesten de makers nog genoeg vrijgezellen aan elkaar kunnen koppelen. En ook daar sprong het licht meteen op groen, wat meteen ook een derde seizoen betekende.

29 januari

Door de stortvloed aan inschrijvingen sloeg het wetenschappelijke team er zelfs in om niet minder dan vijf matches te vinden. Na twee koppels in het eerste en vier koppels in het tweede seizoen zullen er nu dus niet minder dan vijf koppels worden gevolgd. Die vijf koppels hebben elkaar ondertussen al het jawoord gegeven. En ook wanneer we dat te zien gaan krijgen, weten we al. Op maandag 29 januari keert het liefdesexperiment weer terug op televisie, dat weet Het Nieuwsblad.

Met Stijn & Nuria uit seizoen één en Nicolas & Evelien en Veerle & Nick uit het afgelopen seizoen ligt de score momenteel op 3 op 7 voor de wetenschappelijke cupido's achter het programma. Afwachten of ze dit seizoen hun gemiddelde kunnen verbeteren.

Op het matje geroepen

Het zag er echter niet altijd even rooskleurig uit voor fans van het programma. Want na kritiek van burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe Olivier Maingain (DéFI), die weigerde een koppel uit de Franstalige versie van het programma te trouwen, volgden ook verschillende Antwerpse stadhuizen zijn voorbeeld.

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) riep het programma op het matje. "Wij zijn effectief ons concept gaan toelichten bij justitie, om uit te leggen waarmee wij bezig zijn", legt De Leeuw uit. Maar goed nieuws, want "alle huwelijken zijn dan ook perfect kunnen doorgaan zonder verdere problemen of bezwaren."

Lees meer