Hoe een ongelukkige uitschuiver Lies Lefever het leven kostte

Lies Lefever overleed op woensdagavond ten gevolge van een ongelukkig ongeval. Dat heeft het parket, dat haar overlijden onderzoekt, bekend gemaakt. De comédienne kwam ten val in de keuken en werd gevonden door haar man, die meteen de hulpdiensten contacteerde. Maar alle hulp kwam te laat. 

Comédienne Lies Lefever is overleden ten gevolge van een ongelukkige val, dat blijkt uit de eerste ondervindingen van het parket. Een wanhoopsdaad en kwaad opzet worden zo uitgesloten.

Levend gevonden door echtgenoot

Op woensdagavond ging Lies Lefever rond 22.30 uur naar de keuken. Haar zoontjes, Kobe en Wannes, sliepen al en haar echtgenoot Joost zat in een andere kamer. In de keuken gleed Lies uit en kwam met een zware klap neer op de grond. Haar man trof haar met ernstige ademhalingsproblemen aan op de keukenvloer en contacteerde de hulpdiensten.

Toen de hulpdiensten arriveerden was Lies Lefever nog in leven. Ze was op dat moment buiten bewustzijn, maar had nog een zwakke ademhaling. De comédienne werd nog een uur gereanimeerd alvorens haar dood werd vastgesteld.

Geen kwaad opzet of wanhoopsdaad

Het overlijden van Lies Lefever wordt onderzocht door het parket, dat is de standaardprocedure bij dergelijke overlijdens. "Een definitieve doodsoorzaak kon niet bepaald worden", legt Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde uit aan Het Nieuwsblad. "Zeker is dat kwaad opzet, tussenkomst van een derde of een wanhoopsdaad voor honderd procent uit te sluiten zijn."

De dood van Lies Lefever was dus het gevolg van een ongelukkige val. De comédienne zou op 8 februari 38 zijn geworden.

Lees meer