Eerste Belgische olifant Kai-Mook is mama! Hier zijn de eerste beelden van het nieuwe olifantje

Planckendael heeft voor de tweede keer in drie weken tijd een babyolifantje mogen verwelkomen. Kai-Mook, zelf de eerste olifant ooit die in België geboren werd, is voor het eerst mama geworden. Het is een flinke baby, want het nieuwe olifantje weegt nu al 100 kilo.

Het is een echte olifantenbabyboom in Planckendael. Op Kerstmis werd Suki geboren, en nu heeft Kai-Mook het leven geschonken aan een nieuw olifantje. Zij was 630 dagen zwanger en doet het al meteen fantastisch, laten de verzorgers weten. Het is haar eerste kindje, maar Kai-Mook blijkt erg zorgzaam voor het olifantje. Wie niet kan wachten, mag vandaag al een kijkje gaan nemen. Abonnees van Planckendael mogen ook morgen of overmorgen tot 18 uur komen, want dan is er een extra bezoekuurtje voorzien.

100 kilo

"Het is een stevig boeleke van zo'n 100 kilo", zegt coördinator Ben. Daarmee is de baby van Kai-Mook nu al zwaarder en groter dan z'n nichtje Suki. Een naam is er nog niet voor het olifantje, maar die mogen we opnieuw helpen kiezen. Bij Suki waren het allemaal namen met S, maar intussen zijn we een ander jaar, en in 2018 beginnen olifantennamen in Planckendael met een T. Voorwaarde is wel dat het een Aziatische naam is, en je kan al suggesties doen via de sociale media van het dierenpark met #KaiMookMama.

Eerste Belgische olifant

Opvallend is dat de eerste Belgische olifant zich hiermee heeft voortgeplant. Op 17 mei 2009 zag Kai-Mook in de Antwerpse Zoo het levenslicht, maar ze verhuisde dus naar Planckendael. De papa van de nieuwe olifant is niet meer in België. De stier, Chang, vertoeft in Kopenhagen, waar hij voor nageslacht moet zorgen. Hij is ook de papa van Suki, en binnenkort zal ook een andere olifant, Phyo Phyo, van zijn baby bevallen.

© Planckendael

Lees meer