We klagen te graag: 'Dagen Zonder Klagen' is (nog) geen succes

Tot nu toe is het nieuwe initiatief '30 Dagen Zonder Klagen' geen groot succes. Slechts 19.000 mensen schreven zich momenteel in, terwijl andere initiatieven zoals 'Tournée Minérale' en 'Dagen Zonder Vlees' de voorbije jaren wél een grote aanhang kenden.

De initiatiefnemers van '30 Dagen Zonder Klagen' willen dat we allemaal wat positiever in het even gaan staan en leren snappen dat klagen eigenlijk niet tot oplossingen leidt. Daarom een maand zonder klagen dus. Via de website konden deelnemers de afgelopen dagen alvast een 'Geluksbarometer' invullen om te zien hoe gelukkig ze momenteel in het leven staan. Vanaf 15 januari krijgen deelnemers dan opdrachten en tips te zien die hen moeten helpen om dingen langs een positieve kant te bekijken.

Geen groot succes

Een nobel doel, maar nog geen groot succes momenteel, zo schrijft het Nieuwblad. Terwijl vorig jaar bij de eerste editie van de alcoholvrije maand 'Tournée Minérale' er al direct 122.000 deelnemers waren, telt '30 Dagen Zonder Klagen' momenteel nog maar 19.014 inschrijvingen. Ook de voorlopig laatste editie van de actie 'Dagen Zonder Vlees' telde een pak meer deelnemers: zo'n 114.000 mensen besloten om minder of geen vlees te eten, 40 dagen lang.

"Interesse zal toenemen"

Isabelle Gonnissen, een van de initiatiefneemsters van het project, laat zich niet kennen door de cijfers en stelt dat het nooit een wedstrijd is geweest. "We zijn gewoon blij met elke persoon die we kunnen aanspreken, omdat er dan toch weer iemand wat positiever in het leven staat, of dat toch op zijn minst wil proberen", zo zegt ze. Gonnissen denkt dat de interesse voor het project ook nog zal toenemen, want de organisatoren hebben naar eigen zeggen ook al interviews moeten geven in Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Mocht jij nog interesse hebben om positiever in het leven te gaan staan, dan kan nog deelnemen door dagelijks een kijkje te nemen op de website of Facebookpagina van 'Dagen Zonder Klagen'. De actie '30 Dagen Zonder Klagen' loopt van 15 januari tot en met 14 februari 2018.

Lees meer