Komt Hugh Jackman toch nog terug als Wolverine? Dankzij Disney komt dat misschien in orde

Hugh Jackman staat in het stripwoordenboek naast een afbeelding van Wolverine, het X-Men-personage dat hij jarenlang gestalte gaf. Jackman trok er onlangs zelf een streep onder: tijd voor nieuwe X-Men om op de voorgrond te treden. Maar dankzij de Disney-Marvel-merger is er nu toch nog een klein kansje op een extra Wolverine mét Hugh Jackman. 

Of de Marvel-franchises nu beter of slechter af zijn met de financiële injectie die Disney aan het superheldenconcern kan geven, geeft ons nog een paar jaar stof tot discussie. Maar onder andere de X-Men zitten intussen wel degelijk vast aan het huis van de muis.

Crossovers

Dat heeft ook voordelen: een kruisbestuiving tussen bijvoorbeeld The Avengers en X-Men wordt nu nog veel eenvoudiger; Sebastian Stan, Bucky uit Captain America, ziet dat alvast zitten. Blijkbaar droomt hij al zo vaak over de crossover dat hij het maar meteen vroeg aan de énige man die met zekerheid daarover kan beslissen: Hugh Jackman.

En die reageerde best verrassend. Hoewel Jackman (intussen ook bijna vijftig) de saga rond Wolverine afsloot met Logan, broeit er blijkbaar toch iets bij Jackman. "Ik wist niet wat ik hem kon vragen", zegt Stan daarover. "Dus ik vroeg hem of ik hem binnenkort opnieuw zou zien bij Marvel. Hij zei er een paar dingen over die ik beter voor mezelf zou houden. Tot zover dus." Contractbreuk en geheime gesprekken over Marvel headquarters? Wij hebben er goede hoop op.

Dé franchise

De release van de eerste X-Men film in 2000 was bepalend voor het superheldengenre. De film werd tegen alle voorspellingen in een kassasucces, en kreeg een hele streng vervolgfilms.

Ook andere filmstudio's vonden de tijd rijp om hun strips van naderbij te bekijken, met fenomenen als Spider-Man, Iron Man en Thor als gevolg. Met Hugh Jackman ging de eerste superster op stripheldenpensioen, maar wij weten allemaal: je bent niet écht weg tot je écht wég bent.

© giphy

Lees meer