In Rusland is het -62 graden! WTF!? 

Als je denkt dat het hier al koud is, moet je maar eens de temperaturen in Rusland even checken. In het dorp Oymyakon dalen de temperaturen tot -62 graden Celcius. Kan je je niet voorstellen hoe koud dat is? Bedenk je hier maar iets bij: de wimpers van de bevolking zijn bevroren. Zo koud is het daar dus ...

Als we de thermometer moeten geloven in Oymyakon, zijn de temperaturen in het dorpje gedaald tot -62 graden. Maar volgens het officiële weerstation is het wel een beetje warmer en is het toch wel een 'mooie' -59 graden. Hoewel de lokale bevolking het er niet mee eens is.

Zelfs -67 graden !?

Volgens de inwoners van het dorpje zouden de temperaturen zelfs tot 67 graden onder nul zijn gedaald. Maar dat houdt de mensen in het dorp niet tegen om buiten te komen. Integendeel zelfs want een groepje Chinese toeristen is zelfs gaan ijsberen en sprong in het ijskoude water dat onder -60 graden koud was. Brr!

De foto die het meeste aandacht kreeg, was van een meisje die zich heeft opmaakt en een finishing touch kreeg van het weer. Het meisje deed mascara op, maar het koude weer zorgde voor ijs aan haar wimpers. Misschien worden witte wimpers wel een nieuwe trend?

Record

Het officiële record van het noordelijk halfrond staat nu op 67,7 graden onder nul. Dit record werd toevallig in 1933 ook gemeten in hetzelfde dorpje. Er werden wel lagere temperaturen geregistreerd op Antarctica, maar daar zijn geen permanent bewoonde nederzettingen.

Lees meer