De kusttram is dit jaar een kus-tram: je kan er op romantische Valentijnsdate aan zee

Vertraging? Dit jaar hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Want op de kusttram kan je dit jaar ook Valentijn vieren en wij denken dat je er misschien wel wat extra tijd zal willen. Een romantisch tripje aan de kust is toch nóg beter als je niet zelf moet stappen, toch? 

Al op zoek naar een ideetje voor Valentijn? Wat dacht je hiervan: de kus-tram, een initiatief van de gemeenten Koksijde, Nieuwpoort en De Panne. 't Idee is dat je op een romantische editie van de kusttram gaat zitten, samen met je geliefde en een fijn tripje maakt langs de kust, met de ondergaande zon op de achtergrond. Veel romantischer dan dat komt het toch niet?

Voor de actie worden oudere trams ingezet die je sowieso in hogere sferen zullen brengen dan de moderne hermelijnvarianten die normaal op de rails staan. Om snel op je bestemming te geraken, moet je 't ook niet doen: de rit duurt zo'n drie kwartier. Ideaal om een beetje te smoochen met je lief. Je moet toch zelf niet rijden.

En dat komt goed uit, want nadien kan je bijvoorbeeld in Koksijde terecht voor Chaussée d'Amour: een avondje waarbij je tot tien uur 's avonds nog terecht kan in de winkeltjes. Er is ook een lingerieshow én er zijn burleske optredens. De stad belooft ook "een vleugje pikant", dus koud wordt het alvast niet aan de kust, deze Valentijn.

Lees meer