Zo zorg je ervoor dat mensen op Instagram niet kunnen zien wanneer je het laatst online was

Instagram toont sinds kort hoe lang het geleden is dat je online was. Maar geen paniek want er is goed nieuws voor wie bepaalde mensen liever negeert of niet wil dat zijn collega's weten hoe laat hij of zij het de avond ervoor heeft gemaakt. Met één simpele instelling kan je die nieuwe optie namelijk gewoon uitschakelen.

Ooit gebruikten we Instagram vooral om foto's te trekken van ons eten en selfies te posten waarop we eruitzien alsof we nooit een bad hair day hebben, maar tegenwoordig kan de applicatie veel meer.

Er kwamen Instagram Stories, een chatfunctie en mogelijk in de toekomst nog veel meer. Instagram groeide dan ook uit tot een van de populairste applicaties bij jongeren.

Zien wanneer je laatst online was

Maar deze week kreeg Instagram ineens een verrassende update. Sinds enkele dagen kan je in je privéberichten zien wanneer iemand voor het laatst online was.

Soms handig, maar op andere momenten natuurlijk eerder vervelend. Niemand heeft graag dat de persoon die je al een week negeert, weet dat je enkele minuten geleden nog op Instagram zat. En ook je collega's zullen zich vragen stellen als je enkele uren voor je moet beginnen werken nog actief was.

Zo zien privéberichten in Instagram eruit sinds de nieuwe update

© newsmonkey

Om de functie uit te schakelen, ga je op je op profiel naar opties en klik je 'Activiteitsstatus weergeven' uit

© newsmonkey

Dat ziet er dan zo uit bij je vrienden

© newsmonkey

Jammer genoeg kan je dan wel zelf ook niet zien wanneer anderen laatst online waren

Lees meer