Slayer stopt, maar misschien kan je hen nog een laatste keer zien

Slayer, naast Metallica de meest invloedrijke thrashmetalgroep aller tijden, stopt ermee. Kerry King en zijn kornuiten geven nog één Farewell Tour en dan gaat de stekker er na meer dan 35 jaar definitief uit. Of Slayer nog in België zal optreden, is nog niet geweten.

Slayer gaat op pensioen. Dat heeft de band zelf aangekondigd met een filmpje. Na een laatste Farewell Tour geeft de beruchte thrashmetalgroep er definitief de brui aan. Het is nog niet geweten waar de groep zal optreden.

Slayer heeft maar liefst negen keer op Graspop gestaan en staat bekend om zijn boosaardige, razendsnelle sound.

Van onschatbare invloed

Geen metalfan die niet vertrouwd is met het oeuvre van Slayer. De groep werd in 1981 opgericht door gitaristen Kerry King en Jeff Hanneman en koos meteen voor de meest duistere en agressieve kant van het metalgenre. Hun absolute meesterwerk, ‘Reign in Blood’ uit 1986, was baanbrekend en heeft verschillende generaties metalgroepen beïnvloed, waaronder Lamb of God, Slipknot, Pantera, Cannibal Corpse en Trivium.

Daarna volgden nog klassiekers als ‘South of Heaven’ (1988), ‘Seasons in the Abyss’ (1990) en ‘God Hates Us All’ (2001). De bekendste meebrullers van Slayer zijn Angel of Death, Rain in Blood, War Ensemble, Postmortem en Black Magic. In 2015 bracht de groep een laatste album 'Repentless' uit, waarmee de band terugkeerde naar hun vintage geluid uit de jaren 80.

Link met België

Toen Slayer in 1985 voor het eerst naar Europa kwam, gaf de groep zijn eerste optreden op het Belgische Heavy Sound Festival, de voorloper van Graspop. "It seems like Belgium is the first", gilde frontman Tom Araya destijds. "You know what they say, you 'll always remember your first."

 

Enkele gloriemomenten:

De plaat 'Reign in Blood' uit 1986

 

Slayer live op z'n absolute piek midden jaren 80

 

Slayer op Graspop 2016

 

Lees meer