De eerste namen voor het Rivierenhof zijn er: onder andere Elvis Costello en Portugal, The Man zakken af naar Deurne

Elk jaar is het weer uitkijken wie er die zomer weer in het hartje van het Rivierenhof in Deurne zal spelen, die oase van rust waar onder andere Patti Smith, Eels, Portishead en Sigur Rós in voorgaande jaren al memorabele concerten hebben gegeven. De eerste namen zijn er nu en daarbij lopen vooral Portugal, The Man en de grote Elvis Costello in de kijker.

1. Intergalactic Lovers - 23 juni

De voorlopig eerste afspraak in de agenda is op 23 juni met Lara Chedraoui en haar Intergalactic Lovers. In 2017 brachten zij met 'Exhale' nog een uitstekende popplaat uit, waaruit Talk! Talk! nu de nieuwe single is.

 

2. Calexico - 1 juli

Op 1 juli kunnen we Calexico noteren.Hun muziek is een eigenzinnige mix van alt-country en feestelijke mariachi. Live sta je dus het ene moment weg te dromen bij een melancholisch nummer om daarna wakker geschud te worden door een uptempo sound van enkele feestblazers. Voor hun negende plaat The Thread That Keeps Us, die eind januari verschijnt, trok de band opnieuw weg van hun thuishaven Tucson (Arizona) en deed inspiratie op in San-Fransisco. Voorloper uit die plaat is End Of The World With You.

 

3. Elvis Costello & The Imposters - 3 juli

In het voorjaar van 2017 speelde Elvis Costello twee soloshows in De Roma, de reacties daarop waren zeer gemengd. Naar het Rivierenhof neemt hij opnieuw zijn begeleidingsband The Imposters mee. Eigenlijk hoeven we hem niet meer te introduceren, want hij heeft al 32 albums uitgebracht en hits als Oliver's Army, I Want You, (What's So Funny About) Peace, Love And Understanding, Everyday I Write The Book en Good Year For The Roses zitten in het collectieve geheugen.

 

4. Melody Gardot - 10 juli

Melody Gardot is een Amerikaanse jazz-zangeres die in 2013 al eens in het OLT Rivierenhof stond. Tegenwoordig klinkt ze wat ruiger en soulvoller en heeft ze zich voor haar laatste langspeler 'Currency Of Man' (2015) laten inspireren door de soul en funk van de jaren 60 en 70.

Gardot wendde zich tot de muziek nadat ze slachtoffer was van een zwaar verkeersongeluk op haar negentiende. Ze werd aangereden, liep een ernstig bekkenletsel op en kon amper nog praten. Daarop volgde ze muziektherapie als revalidatiemiddel. Gardot, die als kind piano leerde spelen, sloeg aan het schrijven en leerde al liggend op haar rug gitaarspelen. Dat leidde uiteindelijk in 2006 tot haar debuutplaat 'Worrisome Hear'.

In februari brengt ze haar eerste livealbum uit waaraan dan meteen een tournee wordt gekoppeld.

 

5. Portugal, The Man - 22 juli

Het vreemdste verhaal is dat van Portugal, The Man. Al sinds 2006 brengt deze band platen uit, wat hen van in den beginne al een trouw publiek opleverde. Negen platen hebben ze nu uit en sinds hun 'Woodstock' is er zich iets vreemds aan het voordoen: Portugal, The Man is nu populair, met dank aan hun monsterhit Feel It Still.

Feel It Still staat op dit moment nog steeds op de tweede plaats in de Ultratop 50 en dat na 19 weken notering.Ze zijn zelfs zo hot op dit moment dat ze ook een nummer mochten leveren voor Bright, de Netflix-film met Will Smith die wereldwijd 11 miljoen keer werd bekeken in de eerste drie dagen.

 

6. Dweezil Zappa - 26 juli

Zappa junior eert al meer dan tien jaar zijn vader met zijn Grammy-winnend project. Met Zappa plays Zappa reisde hij de wereld rond om de legendarische klassiekers van Zappa senior nieuw leven in te blazen.

Op 26 juli komt hij terug met zijn indrukwekkende band voor Choice Cuts. Deze gloednieuwe show is gevuld met de meest gewaagde composities uit het oeuvre van Frank Zappa.

 
Er komen later nog veel meer namen aan. De verkoop voor alle al aangekondigde concerten start vrijdag om 13u via de site van OLT Rivierenhof.

Lees meer