Amazon opende eerste Go-winkel met belofte nooit nog te moeten aanschuiven ... maar dat draait wel heel anders uit!

Amazon heeft op maandag z'n allereerste Amazon Go-winkel geopend in Seattle. In deze winkel werken geen kassiersters, waardoor je volgens Amazon nooit meer zal moeten aanschuiven. Maar niets is minder waar. Want je staat bij Amazon Go niet in de rij aan de kassa, maar aan de rij voor de deur. Oh, the irony. 

De Amerikaanse onlinewinkel Amazon heeft maandag z'n eerste Amazon Go-winkel geopend. In deze winkel werken geen kassiersters, maar gebeuren je aankopen automatisch. Je moet je aankopen zelfs niet scannen, werkelijk alles gebeurt automatisch. Maar de belofte dat je nooit meer zal moeten aanschuiven, was misschien wel een beetje te optimistisch.

Nooit meer aanschuiven

In de Amazon Go-winkels zal je kunnen winkelen met de app. Je loopt de winkel binnen, scant de code op je app en dan kan je beginnen shoppen.

Je hoeft dus niets te scannen en hoeft op het einde dus ook niet aan te schuiven bij de kassa. Dat is wat Amazon benadrukt. Je hoeft niet te wachten, je loopt gewoon binnen en weer buiten.

De eerste Amazon Go-winkel opende maandag z'n deuren in Seattle. Maar op de populariteit had Amazon duidelijk niet gerekend.

Wachtrijen

Een winkel zonder wachtrijen, dat klinkt toch geweldig? Al is dat niet helemaal het geval. Voor de winkel in Seattle staat namelijk een immense rij. Da's niet geheel verrassend, want het systeem kan naar verluidt niet enorm veel klanten tegelijk aan. Het is dus flink je beurt afwachten alvorens je binnen mag in de Amazonwinkel.

Dus kortom, bij Amazon Go sta je in de rij, om niet in de rij te moeten staan. Een tikkeltje ironisch toch wel.

Bekijk hier de foto's en filmpjes van de eerste Amazon Go-winkel en vooral de immense wachtrij aan de ingang:

Lees meer