Vorig jaar nog finale, nu ruzie in Belgisch Daviscup-team omdat twee spelers niet willen meedoen

Het zit er bovenhands op in het Belgische Daviscup-team. Arthur De Greef en Kimmer Coppejans weigerden namelijk een selectie voor de confrontatie met Hongarije begin februari en dat is niet naar de zin van kapitein Johan Van Herck.

Tennis is een heel individuele sport, maar de Daviscup vormt daarop een uitzondering. In dat tornooi speel je voor je land en dat doet België de laatste jaren heel goed. Zowel in 2015 als in 2017 bereikte ons land de finale.

Vervanger voor geblesseerde Darcis

Het nieuwe jaar begint voor de Belgen met een duel tegen Hongarije van 2 tot 4 februari in Luik. De selectie voor die wedstrijden bestaat naast vaste waarden David Goffin (ATP-7), Ruben Bemelmans (ATP-117) en Joris De Loore (ATP-314) ook uit debutant Julien Cagnina (ATP-264).

Dat de 23-jarige Cagnina is opgeroepen is een verrassing en eigenlijk ook helemaal niet de bedoeling. Door de blessure van 'mister Davis Cup' Steve Darcis moest er echter een vervanger gezocht worden.

De Greef en Coppejans zeggen "nee"

Daarvoor had kapitein Johan Van Herck, verantwoordelijk voor de selectie, eerst gedacht aan Arthur De Greef (ATP-189) of Kimmer Coppejans (ATP-277), maar beide spelers weigerden om mee te doen. En dus is Julien Cagnina er tegen Hongarije voor het eerst bij.

"Coppejans denkt dat het momenteel beter is voor hem om toernooien te spelen dan om aan de Daviscup deel te nemen en De Greef weigerde om persoonlijke redenen. Het is dus niet aan mij om daarover te praten, maar het is wel een grote teleurstelling voor mij", reageert Van Herck bij Sporza.

De Daviscup-kapitein liet ook weten dat de "nee" van De Greef en Coppejans niet zonder gevolg zal blijven. Het ziet er dus naar uit dat de twee ook de volgende wedstrijden niet zullen moeten rekenen op een uitnodiging voor de Belgische ploeg.

Hongarije mag geen probleem vormen

Ondanks de blessure van Steve Darcis en de andere afwezigen zou de confrontatie met Hongarije overigens geen probleem mogen vormen voor de Belgen. De beste Hongaar, Marton Fucsovics, staat pas 80ste op de ATP-ranking.

Als de Belgen winnen, spelen ze begin april de kwartfinale tegen de winnaar van het duel tussen de Verenigde Staten en Servië. Dat belooft een veel lastigere confrontatie te worden. Hopelijk is de ruzie in de Belgische Daviscup-ploeg tegen dan opgelost en kunnen we opnieuw rekenen op de ervaren Steve Darcis.

Lees meer