Nutella-promotie zorgt voor rellen en ongeziene chaos in Franse supermarkten: bekijk de hallucinante beelden!

De Franse supermarktketen Intermarché heeft een actie gelanceerd waarbij de Nutella fors in prijs gedaald is. En da's de Franse koopjesjagers niet ontgaan. Die gaan helemaal loco om een pot te kunnen bemachtigen. Er wordt geduwd, getrokken en zelfs gevochten voor een felbegeerde pot Nutella. En de beelden zijn echt hallucinant. 

Hou jij van Nutella? Ja? Maar zou je vechten om een pot van je favoriete choco te bemachtigen? Da's misschien wat verregaand. Maar het is wel wat er tegenwoordig aan het gebeuren is in Frankrijk. De supermarktketen Intermarché biedt daar nu reuzenkortingen aan op potten Nutella en dat brengt blijkbaar het beest naar buiten in de gemiddelde chocoholic.

70 procent korting

De Franse supermarktketen Intermarché biedt van 25 tot 27 januari potten Nutella van 950 gram aan voor 1,41 euro, een korting van 70 procent is dat. Da's een fameuze korting voor het bruine goud dat Nutella blijkbaar is.

Want in Frankrijk gaan mensen met elkaar op de vuist om zo'n pot in hun bezit te krijgen. Het is in sommige supermarkten zelfs zo erg dat de politie opgeroepen werd om de gemoederen te bedaren.

"Als wilde dieren"

"Het was vechten, we hebben nu al verkocht wat we normaal verkopen op drie maanden tijd. De vloer lag vol met lege dozen van Nutella", zegt een medewerker van Intermarché aan de Franse krant Le Progrès. "Ze waren net wilde dieren, een vrouw werd aan haar haren getrokken, een oudere vrouw kreeg een doos tegen haar hoofd geslingerd, een andere had bloed aan haar hand, ... het was vreselijk", zegt een klant.

En het ergste van al? De promotie is nog niet afgelopen. Verschillende winkels hebben nog steeds stocks Nutella ter beschikking die ze vrijdag en zaterdag zullen verkopen. Wie dus nog een spotgoedkope pot choco wil bemachtigen kan morgen of overmorgen naar Frankrijk rijden. Op eigen risico weliswaar.

De beelden zijn hallucinant:

Lees meer