Deze Instagramwaardige bestemmingen liggen zo goed als in je achtertuin!

Geen paspoort of gewoon geen zin om door de hele rompslomp van een visa-aanvraag te gaan? Europa heeft zoveel mooie plekjes die nog niet zwart zien van de toeristen én die fenomenale foto's opleveren! Deze lijst met Instagramwaardige bestemmingen werkt van noord naar zuid, dus we beginnen natuurlijk met:

1. Het noorderlicht in Noorwegen

Sure, het noorderlicht kan je ook in IJsland, Zweden of Finland bewonderen. Maar we leggen hier even de link met Noorwegen - Noormannen - noorden - noorderlicht ... ;-)

2. Een Zweedse fika kan natuurlijk niet ontbreken op je Instagramfeed

Neen, dit is niet zomaar een koffie en eender welk gebakje! De Zweden zijn erg trots op hun fika en nemen er graag hun tijd voor. Ideaal dus om rond 3 of 4 uur in de namiddag gezellig van een bramentaartje of een stukje appelcake te smullen. Maar niet voor je de beste foto hebt genomen, natuurlijk ;-).

3. Net zoals de mooie straatjes van Tallinn, Estland

Misschien niet direct het warmste land op deze lijst, maar daarom niet minder mooi! En wie van je vrienden is eigenlijk al naar Estland geweest? Juist ja ;-).

4. En de artsy cafeetjes in Litouwen

Niet enkel Hasselt, Gent en Antwerpen beschikken over kleine, alternatieve cafeetjes. Kavos Namai is de place to be in Litouwen!

5. Belarus, of ook wel Wit-Rusland in de Nederlandse taal

Dankzij het Eurovisiesongfestival heb je ongetwijfeld al wel van Belarus gehoord. In de Nederlandse taal kennen we het land als Wit-Rusland. Maar heb je ook al van de stad Minsk gehoord? Of van de prachtige locaties in de stad? Haal die smartphone al maar boven!

6. Luxemburg is een buurland, maar ben je er al ooit geweest?

Een stad op een klif, een rivier die erlangs loopt en pure wildernis? Het lijkt wel de locatie voor een sprookje!

7. Bratislava wordt ook vaak over het hoofd gezien als potentiële citytrip

Buurland Hongarije is een razend populaire vakantiebestemming. Maar heb je er ook al eens aan gedacht om Slowakije te bezoeken? De zomer komt eraan, dus ideaal om een terrasje mee te pikken in Bratislava ;-).

8. En een roadtripje naar het Vorstendom Liechtenstein is ook nog niet bepaald top of mind

De dwergstaat is volledig omringd door de Alpen en dat zorgt natuurlijk voor adembenemende beelden. Die kan je het best bewonderen vanuit een wagen ;-).

9. Een stukje Sacher Torte smaakt eens zo goed in Wenen

De stad staat dus bekend voor zijn 'sacher torte', maar het is ook de laatste rustplaats van de populaire keizerin Elizabeth 'Sisi' en Wolfgang Amadeus Mozart, uiteraard. Om nog maar te zwijgen van de prachtige architectuur!

10. Macedonië, het land van de meren

Er zijn maar liefst méér dan 50 meren aanwezig in Macedonië. En 16 bergtoppen die hoger zijn dan 2.000 meter. Voor elk wat wils.

11. En last but not least, Corsica

Een eiland in de Middellandse Zee waar je lekker lui op het strand kan chillen of gaan wandelen in de bergen. Wat heb je nog meer nodig?

Pak je koffer, boek de eerstvolgende vlucht of ga gewoon met de auto. Al deze bestemmingen liggen tenslotte in je achtertuin ;-).

Lees meer