Zo ziet Bo(udewijn) Van Spilbeeck er voortaan uit …

VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck is 'all over the news' sinds hij gisteren aankondigde vanaf vandaag als vrouw door het leven te gaan. De transitieperiode zal nog enige tijd in beslag nemen. Deze nieuwe look heeft Bo zichzelf aangemeten. 

Kort grijs haar werd ingeruild voor lange blonde lokken, de grijze suffe maatpakken voor kleur. Als we hoofdredacteur Kris Hoflack mogen geloven, zal Bo ook niet geweerd worden van het scherm. Meer nog: samen met haar nieuwe look, omarmt de hele redactie ook de nieuwe persoon. Nu moet de kijker nog volgen, maar qua positief signaal naar de aanvaarding van iedereen toe, maakt VTM dus een duidelijk statement.

"Een bevrijding"

"Ik besef wel zeker dat het even aanpassen gaat zijn, want ik ben 28 jaar op tv geweest als man. Ik ga uiteraard dezelfde kennis behouden, maar ik ga de mensen zeker tijd moeten geven om te wennen aan mij als vrouw", reageerde Bo deze ochtend op Q-Music.

"Ik ben een half jaar geleden met mijn transitie begonnen. Ik heb sinds twee maanden vrouwelijke hormonen en binnenkort volgt een reeks operaties. Maar nu is de kop eraf, het feit dat het nu in de openbaarheid is gekomen, is wel heel fijn. Het feit dat ik nu kan komen werken zoals wie ik ben en zoals ik me altijd zelf gevoeld heb. Ik was een beetje zenuwachtig voor het moment zelf, maar het was eigenlijk een bevrijding."

Bekijk hieronder de nieuwe look van Bo:

© Medialaan

© Medialaan

Lees meer