Hoe saai is jouw werkplek ... als je dit nieuwe kantoor van Amazon ziet, inclusief regenwoud

Amazon heeft sinds gisteren een nieuw 'kantoor' in Seattle. CEO Jeff Bezos vroeg huiscomputer Alexa om de deuren te openen. Het nieuwe complex heet 'The Spheres' en is erg bijzonder, want het is een regenwoud in het midden van de stad. In totaal staan er 40.000 plantjes in drie glazen koepels. Het Amazonewoud is vanaf nu het Amazonwoud!

De koepels moeten de ideale plek worden voor de werknemers van Amazon om zich te ontspannen. Er is zes jaar aan gewerkt om alles te bouwen, en vooral te planten.

Meer dan 400 soorten tropische planten zijn er te bewonderen, en er is zelfs een waterval.

Natuurlijk kan er ook gewerkt worden, want daarvoor zijn her en der gezellige plekken voorzien. Het hoogtepunt, letterlijk dan, is 'The Nest', een constructie die eruit ziet als een groot vogelnest, waar je kunt brainstormen. Die zweeft als het ware in het midden van de koepel.

De werknemers van Amazon hadden in een rondvraag gesteld dat ze de link met de natuur wel een beetje missen. En dus besloot Bezos om een regenwoud aan te leggen. Hij hoopt dus dat z'n personeel tussen de bomen productiever zal worden dan in een hokje of een normale vergaderzaal.

Binnenkort zal iedereen van het bedrijf er vrij kunnen gaan werken, maar de eerste maanden moeten The Spheres gereserveerd worden. En tot in april is alles al volgeboekt.