Emma uit ‘Thuis’ is het hoofdpersonage van de nieuwe VRT-reeks 'Secrets'

VRT lanceert een nieuwe reeks ‘Secrets’ op Eén over een groepje vrienden en jaargenoten van de middelbare school. Eén van de hoofdpersonages is Emma Van Damme uit ‘Thuis’. ‘Secrets’ is geen vervolg of aanvulling op de soap maar actrice Elise Roels kruipt wel gewoon in de rol van haar 'Thuis'-personage. Op de rand van volwassenheid worden de jongeren geconfronteerd met zichzelf en met een voorval dat de rest van hun leven zal beïnvloeden.

Een nieuw VRT-serie met Emma uit Thuis, hoe zit dat precies? “Het is echt een apart verhaal”, laat VRT-woordvoerster Lesley Hernalsteen aan newsmonkey weten. “Je hoeft geen Thuis-kijker te zijn om de reeks te kunnen volgen. Je hebt het personage Emma dat zowel in Thuis als in Secrets een rol speelt. Dat is de link. Maar de twee reeksen zijn perfect apart te volgen.”

Dramatische gebeurtenis

In Secrets zullen we een groepje zeventienjarigen volgen, die hun dagen verslijten op de banken van het Stedelijk Middelbaar Instituut Mechelen. Een dramatische gebeurtenis op hun skireis zet het leven van de laatstejaarsstudenten helemaal op zijn kop. Alles lijkt normaal, maar niks is gewoon.

Voor de regie tekent het jonge talent Sara van Oostrum en showrunner is gevestigde waarde Stef Wouters. Naast Elise Roels spelen onder meer Jonas Vermeulen, Elias Vandenbroucke, Annabet Ampofo en Lindsy Dias mee.

Beschikbaar op sociale media

Secrets zal niet alleen op televisie te bekijken zijn, maar ook op de sociale media van Eén. Met deze aanpak wil de zender naar eigen zeggen iedereen de kans geven te genieten van de reeks waar en wanneer hij of zij wil.

“Dat is een logische stap na alle dingen die één al gedaan heeft op dat vlak”, zegt Hernalsteen nog. “Je hebt ook Switch-app (waarmee je kan quizzen zoals op tv, red.) of afleveringen die via VRT NU beschikbaar gesteld worden. Maar het is zeker geen reeks die enkel online beschikbaar is.”

De opnames van Secrets lopen van 29 januari tot 15 april 2018. Een uitzenddatum voor de serie is nog niet bekend.

De cast:

Emma (gespeeld door Elise Roels)

© vrt

Davy (gespeeld door Elias Vandenbroucke)

Nicky (gespeeld door Annabet Ampofo)

Kato en Vincent (gespeeld door Lindsy Dias en Jonas Vermeulen)

Lees meer