Presentator 'Temptation Island' heeft geen medelijden: "Ik hoop zelfs dat het verkeerd gaat!"

Annelien Coorevits vormt ook dit jaar op 'Temptation Island' een duo met de Nederlander Rick Brandsteder, al heeft die getwijfeld of hij dit jaar wel opnieuw zou presenteren. "Maar het is wel een soort cultshow", legt hij zijn keuze uit.

Rick Brandsteder en Annelien Coorevits zijn vanaf vanavond al voor het derde jaar op rij te zien als presentatoren van Temptation Island. Maar dit jaar heeft de Nederlander wel even getwijfeld.

"Af en toe zit ik daar en dan denk ik: ‘wat doe ik hier in godsnaam?’ Ik dacht dit jaar: ‘pfffff, is dit nu wel helemaal mijn roeping?’ Maar aan de andere kant is het een soort cultshow. Het is een hit, veel mensen maak je er blij mee", legt hij uit in Metro.

"Ergens voel ik die verantwoordelijkheid"

Als presentator heeft hij de lastige taak om de vier mannen beelden voor te schotelen van wat hun vriendinnen uitspoken met de vrijgezellen en dat zorgt soms voor pijnlijke momenten. "Dan denk ik: moet ik hier nog iets lijmen? Ergens voel ik die verantwoordelijkheid", zegt hij.

"Maar ik denk ook: je hebt jezelf opgegeven. Je weet hoe de vork in de steel zit. Het is een apart programma, ook om te presenteren. Het is moeilijk om je eigen mening niet door te laten schemeren", geeft Rick Brandsteder toe.

"Ergens hoop ik dat het fout gaat"

Toch heeft de presentator geen medelijden met de koppels. Stiekem hoopt hij zelfs dat er ook dit seizoen bedrogen wordt op Temptation Island.

"Het programma is niet leuk als niemand de fout in gaat. Ik vind het vervelend voor het stel maar ergens hoop ik ook dat het fout gaat. Het is leedvermaak. Dat is wat de kijker wil en wat het programma zo sterk maakt", besluit Rick.

Temptation Island is iedere donderdag om 20.35 uur te zien op VIJF.

© VIJF

Lees meer