Kinderen Hallyday krijgen niets: waarom ze kansloos zijn voor een Amerikaanse rechtbank

Johnny Hallyday, de onlangs overleden Franse zanger van Belgische origine, laat zijn volledige vermogen na aan zijn laatste echtgenote Laeticia Boudou, met wie hij 21 jaar gehuwd was. Zijn kinderen Laura en David, die hij had met respectievelijk actrice Nathalie Baye en zangeres Sylvie Vartan, krijgen niets.

Daar zijn de kinderen van de zanger het echter niet mee eens. Ze kondigden aan dat ze het testament van hun vader gaan aanvechten in de rechtbank van Amerika. Hallyday woonde en stierf in zijn villa in de Franse hoofdstad, maar woonde het grootste deel van het

Laura Smet, die een actrice is, en zanger/autopiloot David Hallyday (op de bovenstaande foto samen met zijn moeder Sylvie Vartan en de president van Frankrijk Emmanuel Macron) gaan samen het testament aanvechten. Ze doen dit omdat het testament ingaat tegen de Franse wetgeving die zegt dat het in zijn geheel onterven van rechtstreekse erfgenamen verboden is.

Wie wel de erfenis van de muzikant zou krijgen, zijn zijn twee geadopteerde kinderen uit Vietnam. We pas nadat zijn vrouw, die 32 jaar jonger is, overlijdt. Die is momenteel 42 jaar.

Dat David en Laura geen voorstander zijn van de derde vrouw van Hallyday, ex-model Laeticia, is zeker geen geheim. De dag nadat de Franse rocker begraven werd, wilden de kinderen absoluut niet aan boord gaan van het vliegtuig dat hen naar het lichaam van de zanger zou brengen op zijn laatste rustplaats op het Antilliaanse eiland Saint-Barthélemy.

© epa

De zaak Jean-Michel vs Maurice Jarre

Het is vrij onwaarschijnlijk dat Laura Smet en David Hallyday ooit een cent zullen zien van de erfenis van hun vader. Een soortgelijke situatie is de rechtszaak die musicus Jean-Michel Jarre aanspande tegen het testament van zijn vader Maurice. Die woonde ook ooit in Amerika en look hij liet al zijn geld na aan zijn vrouw. Uiteindelijk kreeg Jean-Michel geen rooie cent.

Vaak blijft de Amerikaanse rechtbank bij zijn uitspraak, zelf als ze in beroep gaan hiertegen, blijft het Amerikaans recht boven het Franse recht staan.

Lees meer