'Game of Thrones' on ice: kunstschaatser op Olympische Spelen doet routine op intromuziek 'GoT'

'Winter is coming', moet Duits kunstschaatser Paul Fentz gedacht hebben voor zijn routine gisteren op de Olympische Winterspelen. Want hoewel het in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang uiteraard al heel koud was, luidde de passage van Fentz pas echt de 'winter' in. Hij gleed namelijk over het ijs op de tonen van 'Game of Thrones'. Een medaille leverde hem dat niet op, maar op Twitter kon de muziekkeuze van de Duitser wel smaken.

Paul Fentz eindigde pas 24ste op het individuele kunstschaatsen voor mannen in Pyeongchang, maar toch zal zijn passage niet snel vergeten worden. De Duitser had in de halve finale met een jazzversie van Wonderwall al een opmerkelijke muziekkeuze, en in de finale deed hij daar nog een schepje bovenop.

Deze keer echter geen speciale versie van een klassieker. Fentz probeerde zich een weg naar het goud te schaatsen op de epische intromuziek van HBO-hitserie Game of Thrones.

"A Lannister always pays his debts"

Niet alleen de muziek was in Game of Thrones-stijl. Ook voor zijn kostuum haalde de Duitser zijn inspiratie duidelijk uit Westeros. Als ware Jaime Lannister (let vooral op de gouden handschoen en de rode sjaal, die aangeeft dat het hand is afgehakt) betrad hij het ijs, maar het mocht dus niet baten.

Het leverde hem dan wel geen eremetaal op, maar het internet sloot de Duitse kunstschaatser wel in de armen. Ook de Amerikaanse commentatoren konden z'n muziekkeuze wel smaken.

"Het was niet zijn beste prestatie", zei commentator Tara Lipinski. "Maar a Lannister always pays his debts." Co-commentator Johnny Weir vond die kritiek dan weer te zwaar en vergeleek z'n collega dan maar met de vijandige Cersei.

Twitter was duidelijk grote fan van de muziekkeuze van Fentz:

Al hadden sommigen hem dan weer liever als een ander personage op het ijs zien verschijnen

Het was trouwens niet de eerste keer dat Fentz voor de opvallende intromuziek van Game of Thrones koos. Ook op de Europese kampioenschappen van eerder dit jaar schaatste hij al op de epische muziek.

Bekijk hieronder hoe dat er toen uitzag:

 

Lees meer