Gaan we binnenkort op vakantie naar Saoedi-Arabië?

We associëren Saoedi-Arabië niet meteen met een vakantiebestemming, maar daar komt straks misschien verandering in. De Arabieren zullen de toeristische sector immers nodig hebben om hun afhankelijkheid van olie af te bouwen. Tien dagen naar Mekka of Medina?

Saoedi-Arabië wil een beter imago en dat proberen ze te doen door meer te investeren in toerisme. Het is waarschijnlijk niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij het boeken van je vakantie, maar misschien gaan we daar binnenkort wel op vakantie. Tegen 2020 moeten er 1,2 miljoen Arabieren in toerisme actief zijn, dat is het dubbele van nu. Twee jaar geleden maakte het toerisme voor 10,2 procent deel uit van het bruto binnenlandse product van het land, wat meer is dan in de rest van het Midden-Oosten. Door het toerisme een boost te geven willen de Arabieren de grote werkloosheidsgraad verminderen en het land moet minder afhankelijk worden van olie.

Nu heeft 40 procent van de toeristen een religieuze reden om het land te bezoeken en dat zal ook zo blijven. Andere vormen van toerisme zullen een uitdaging zijn, omdat de concurrentie zoals de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Oman een grote voorsprong hebben.

Lees meer